Poraz HKK Široki u Skopju
Bez trenera Vlašića na klupi Široki nije imao previše šansi u Skopju (foto: KK MZT)

MZT uvjerljivo slavio

Poraz HKK Široki u Skopju

Košarkaši bosanskohercegovačkog prvaka HKK Široki poraženi su večeras u Skopju od ekipe MZT u okviru 8. kola ABA 2 lige rezultatom 83:71. 

Domaći tim od samog početka je diktirao tempo ove utakmice te Širokom nisu ostavili puno prostora da urade nešto više. 

Amerikanac Hinds odigrao je odličnu partiju, kao i ostatak makedonskog tima koji je kontrolirao rezultat cijelim tijekom susreta u Jane Sandanski dvorani. U posljednju četvrtinu ušlo se s 15 koševa viška za MZT i Makedonci su tu prednost do kraja rutinski sačuvali i došli do nove pobjede. Izostanak učinka Gorana Filipovića sjajnog playmakera Širokog u ovom susretu domaćima je olakšao pobjedu. 

Hinds sa 17 najbolji kod MZT-a, Stojanovski i Magdevski dodali su po 13 poena. Kod Širokog Mateo Drežnjak i Josip Batinić su ubacili po 13 poena, Naletilić, Kraljević i Dario Drežnjak dodali su po 10 svaki. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

MZT Skopje: Krstevski 9, Nikolov 7, Dimitrovski, Magdevski 13, Harris 8, Stojanovski 13, Maslinko 7, Radulović 4, Mornar 5, Hinds 17

HKK Široki: Naletilić 10, Kraljević 10, Filipović, Čolak, Zubac 9, Šušak, Karačić 6, Čović, M.Drežnjak 10, D. Drežnjak 10, Damjanović, Batinić 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi