Poraz Sparsa na Grbavici: Slab šut i nezaustavljivi Jagodić-Kuridža koštali sarajevski tim

ABA 2 liga

Poraz Sparsa na Grbavici: Slab šut i nezaustavljivi Jagodić-Kuridža koštali sarajevski tim

M. Šljivak

Sparsi su večeras na Grbavici odigrali prvu domaću utakmicu u ABA 2 ligi, a na kraju su poraženi od slovenačke Sixt Primorske rezultatom 54:69.

Čvrste odbrane, ali i loši procenti šuta obilježili su prvo poluvrijeme ovog meča. Nisu igrači oba tima bili pretjerano raspoloženi, igralo se uglavnom koš za koš, a gosti su na odmor otišli sa dva poena prednosti, 27:29.

Treća dionica donosi bolji igru Primorske. Uspjeli su da stvore prednost koja im je omogućavala da nešto opuštenije igraju, a na dvije minute do kraja trećeg perioda bilo je i plus 13, 33:46.

Ipak, Sparsi su uspjeli da se vrate u meč i nakon 30 minuta igre imali su sedam poena zaostatka, 42:49.

Međutim, posljednji period nije donio ništa bolju igru bh. predstavnika. Primorska je maksimalno koristila svaku grešku Sparsa, a briljirao je Marko Jagodić-Kuridža.

Na kraju su gosti sasvim zasluženo upisali pobjedu, drugu u sezoni, dok su sada Sparsi na omjeru 1-1.

Jagodić-Kuridža je predvodio goste sa double-double učinkom od 24 poena i 11 skokova, dok je kod Sparsa jedini dvocifren bio Nemanja Protić sa 10 poena, ali i katastrofalnim šutem iz igre 2 od 13.

Upravo je šut bio veliki problem za Sparse iimali su svega 31,6 procenata šuta iz igre.


ABA 2 liga, 2. kolo

Spars - Sixt Primorska 54:69 (12:14, 15:15, 15:20, 12:20)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

SPARS: Durmo 4, Zahiragić 7, Vrabac 5, Jovanović 7, Grubelič 3, Manjgafić, Kamenjaš 5, Protić 10, Albijanić 3, Bašić, Mazalin 4, Glogovac 6.

SIXT Primorska: Ferme, Harris 8, Čakarum 4, Kosi, Župan, Marinković 10, Hodžić 3, Jagodić-Kuridža 24, Vujasinović, Šiško 13, Glas, Vončina 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi