Posljednja četvrtina presudila Efesu

Euroliga 5. kolo

Posljednja četvrtina presudila Efesu

E. Ganibegović

Zanimljivu košarkašku predstavu u Istanublu su nam priredili košarkaši Anadolu Efesa i Unicaje Malage, gdje je na kraju puni plijen odnijela gostujuća ekipa, koja je slavila sa rezultatom 74:79.

Gosti su utakmicu otvorili na bolji način pa su tako poslije prve dionice imali prednost od šest poena razlike, 19:25.

U drugo dionici potpuna druga priča, gdje su glavnu riječ vodili košarkaši Efesa, koji su uspeli da se vrate u meč. Rezultat nakon dvije četvrtine je bio 35:35.

Efes je i u drugom dijeli nastavio sa boljom igrom, te su nakon tri dionice imali vodstvo od 59:53. Izgledalo je kao da će domaćin doći do pobjede, međutim fantastična igra Unicaje u posljednoj dionici, gdje su Efesu pustili da zabije svega 15 poena, donijela je gostima drugu pobjedu u Euroligi. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vladimir Štimac je u redovima Efesa postigao 17 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Nemanja Nedović sa 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti