Preminuo Aleksandar Okunski
Pokojni Okunski nosio je dresove Cibone i Budućnosti

Ukrajinski košarkaš koji je igrao za Cibonu i Budućnost

Preminuo Aleksandar Okunski

Nekadašnji ukrajinski košarkaški reprezentativac Aleksandar Okunski preminuo je sinoć u 48-oj godini života. Duga i teška, zloćudna bolest odvojila je ovog mladog čovjeka od svojih najdražih a njegov odlazak ražalostio je košarkaški region.

Okunski je ponikao u ukrajinskoj Odessi a jedno vrijeme igrao je za ABA ligaše, tada Euroligaše Cibonu i Budućnost a osim tih klubova igrao je za Lietuvos Rytas, Darussafaku i Paok.

Od nekadašnjeg saigrača oprostio se Vladimir Kuzmanović, koji je u to vrijeme, takođe, nosio dres Budućnosti.

"Poslije duge i teške bolesti napustio nas je moj dragi prijatelj Saša Okunski. I prije mjesec kada smo se posljednji put čuli znao je da je samo pitanje dana, a ja sam se nadao da i tamo doktori griješe. Najzad ćeš odmoriti, prijatelju moj" – napisao je Kuzmanović na Facebooku.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Aleksandar Okunski iz košarke se povukao 2005 godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi