Nurkić se dotakao suđenja, Bećiragić najavio rotacije u timu

Press konferencija nakon duela protiv Njemačke

Nurkić se dotakao suđenja, Bećiragić najavio rotacije u timu

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu Eurobasketa od domaćina Njemačke rezultatom 92:82.

Naši momci odigrali su odlično prvo poluvrijeme, ali utakmicu je prelomio loš ulazak u treću četvrtinu gdje su Nijemci napravili značajnu seriju.

Nakon meča na press konferenciji obratili su se selektor Adis Bećiragić i reprezentativac Jusuf Nurkić.

"Ne mogu reći ništa loše. Igrali smo prvo poluvrijeme odlično. Imamo dobar tim i mislim da ćemo u nastavku izgledati sve bolje. Bilo je nekoliko odluka koje nsu iste u FIBA i NBA. Prije svega nekoliko situacija gdje sam bio u duelu sa Wagnerom. Razumijem da je bio domaći teren i da će sudije gurati, ali nećemo puno o tome.

Pokušali smo se vratiti i na kraju poraz. Sutra novi duel protiv Slovenije", rekao je Nurkić i dodao:

"Previše je drugačijih pravila. Ne volim izgovore, ljudi dobili, idemo dalje, sutra se foskuramo na Slovence meni je ok da igramo u dva dana dvije utakmice. Kriterij jeste čudan, poštujem što su domaćini, ali imali smo svoje šanse, Pokušali smo se vratiti, nažalost malo je falilo. Idemo dalje, imamo još utakmica."

Oglasi

O Dončiću?

"Kvalitetne igrače ne možet ečuvati tako jednostavno. Ali mi imamo dobru ekipu, i svjesni smo da Luka tu nije sam, ima Dragić, Prepelič, Tobey, oni su uostalom aktuelni prvaci Evrope. Protiv Luke ćemo imati više tijela i pokušat ćemo ga zaustavljat na razne načine."

Medijima se obratio i selektor Bećiragić.

"Sjajna atmosfera u dvorani. Imali smo na ternu dva različita tima. Hvala svima koji su napravili ovu predobru atmosferu. Presudio je ulazak u drugo poluvrijeme gdje smo ušli veoma loše. Na kraju smo odigrali ponovo u dobrom ritmu, pokazali smo karakter nismo odustajali. Sutra imamo novu utakmicu, idemo spremiti. Čestitam Njemačkoj na trijumfu idemo dalje gledati sebe", rekao je selektor Bećiragić dodao:

"Imali smo osjećaj da ćemo pobijediti. Možda su Jusuf i Džanan odigrali previše minuta. Ubacit ćemo Emira malo više u rotaciju. Mislim da ćemo imati snage do kraja prvenstva. SLovenci igraju večeras, tako da i njih čeka sutra teđška utakmica. Ako ovako nastavimo bit će to dobro. Emir i Amar će biti dosta više u rotaciji, zavisi od njih koliko će biti fokusirani."

Top Komentari

Mackintosh
Becir IN - okruglo debelo bure i ubleha Bosnic OUT! Podrska savezu
1 14
Ratnik
Razumijem schrodera, on se ne vidi kao domacin
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi