Primorska najteži protivnik Plemićima
Vlašić i Miličević najavili su gostovanje mostarskog tima u Kopru

Zrinjski gostuje u Kopru

Primorska najteži protivnik Plemićima

Gostovanje košarkaša HKK Zrinjski u okviru 8.kola ABA 2.lige u Kopru, kod lidera Primorske, bilo je povod organiziranja press konferencije u prostorijama Zrinjskog, gdje su se nazočnim novinarima obratili trener ekipe Hrvoje Vlašić i jedan od najboljih košarkaša mostarskog kluba Ivan Miličević. 

Kako je već i običaj, prvi je riječ imao Hrvoje Vlašić.

- Primorska je lider u oba takmičenja koja igra, u slovenačkoj ligi, te ovoj našoj ABA 2. Najozbiljniji kandidati su za startni broj 1. pred doigravanje. Sastavljeni su od provjerenih igrača, prepunih iskustva na višim razinama košarke.

Ferme i Vujasinovič, te Mulialić, Joksimović, plus Hodžić na vanjskim pozicijama čine ih uistinu respektabilnom ekipom. Stvarno teška utakmica. Naš plus je to što nemamo imperativa nego se idemo nadigravati i predstaviti u što boljem svjetlu - rekao je Vlašić u najavi ovog teškog gostovanja.

Ivan Miličević kratko se obratio:

- Iskusna su ekipa, provjereni i dokazani igrači na svim pozicijama, složio bih se s trenerom da je to naš najteži ispit do sada. Ipak, s njima se da igrati. Nećemo se izvlačiti na dug i naporan put. Mi imamo što reći u toj utakmici, uradit ćemo sve da ne budemo u podređenoj poziciji - najavio je krilni centar Plemića gostovanje u Kopru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica između Primorske i Zrinjskog igra se u srijedu u 18h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi