Primorska nakon Partizana šokirala i Budućnost
(Foto: ABA)

ABA liga

Primorska nakon Partizana šokirala i Budućnost

M. Šljivak

Košarkaši Primorske pobijedili su kao gosti Budućnost u Podgorici rezultatom 80:83.

Slovenački tim je na otvaranju sezone imao zaista težak raspored. Gostovao je Zvezdi, zatim ugostio Partizan, a u ovom kolu su igrali protiv Budućnosti.

Vjerovatno niko nije ni pomišljao da će imati dvije pobjede nakon tri kola, a oni su pokazali da su zaista sjajan tim i napravili su novo iznenađenje.

Nije izgledalo dobro za Primorsku na početku. Imali su čak i deset poena minusa, ali su brzo konsolidovali redove, pa iako su bili u zaostatku tokom kompletnog prvog poluvremena, na odmor su otišli sa samo minus dva, 44:42.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost je većim dijelom trećeg perioda imala prednost, ali je Primorska sjajnom igrom u posljednjoj dionici ipak uspjela da okrene rezultat u svoju kortist i da u neizvjesnoj završnici slavi pobjedu.

Do trijumfa je goste vodio Marko Jagodić-Kuridža sa 22 poena, Holt je dodao 16, dok je kod Budućnosti Justin Cobbs ubacio 19 koševa.

Top Komentari

xavi26
A da mozda napisete sta o nasem Lazicu?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi