Promo nakon produžetka, pobjeda Spartansa u gradskom derbiju
U gradskom derbiju A1 lige BiH u Živinicama Spartansi su slavili protiv gradskog rivala KK Živinice

Promo nakon produžetka, pobjeda Spartansa u gradskom derbiju

Odigrane su 4 utakmice drugog kola A1 košarkaške lige Bosne I Hercegovine. Najzanimljivije je bilo u Živinicama gdje su Spartansi u gradskom derbiju savladali Živinice rezultatom 76:71 uz sjajnu igru Korkutovića sa 26 poena i 5 asistencija.

Kod gostiju bolji od ostalih bili Đulović i Omerović sa 15 poena.

Iskra iz Bugojna ugostila je Radnički iz Goražda i odnijela ubjedljivu pobjedu rezultatom 90 – 74. Domaćine su do pobjede vodili Bečirović sa 27 i Brecić sa 24 poena. Ladon Singleton je za goste ubacio 22 poena a bivši centar Varde iz Višegrada Boris Kajević 16.

Promo iz Donjeg vakufa zabilježio je drugu pobjedu sezone slavivši nakon produžetaka na gostovanju u Brčkom 79 – 75. Dovadžija je ubacio 21 dok je Mustafica dodao 19 a Buduić 17 poena. Domaćinima nije pomogla ni sjajna predstava Mirnesa Islamovića koji je postigao 33 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Igman Burch University je na domaćem terenu savladao Bošnjaka 79 – 63. Iskusni Ermin Tarčin je ubacio 18 poena a Elmin Džafić i Agić su dodali po 16 odnosno 14 poena. Kod gostiju Meris Džafić je postigao 17 poena uz 13 skokova dok je Ernad Mujić dodao 12 poena.

U Konjicu su danas svoj meč trebali igrati Konjic i Turbina, ali statistike s meča kao ni rezultata još uvijek nema, dok sutra igraju OKK Čelik i KK Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti