Gordić i društvo nikako da prekinu niz poraza u Euroligi
Prvak ABA lige ima 0-6 na startu sezone, a priliku za popravni za šest dana ima protiv Baskonije, koja će gostovati u Podgorici

Žalgiris slavio u Podgorici

Gordić i društvo nikako da prekinu niz poraza u Euroligi

Edmir Škorić

Košakaši Budućnosti, prvaci ABA lige, nikako da upišu prvu pobjedu u Euroligi.

Nakon pet poraza, Podgoričani su ugostili Žalgiris s nadom da možda mogu da prirede iznenađenje i ostvare prvu pobjedu, no na kraju su stigli do šest poraza.

Gosti iz Kaunasa slavii su sa 72:60. Imali su konstantno sigurnu prednost nad domaćom ekipom, mada je u nekim trenucima meča djelovalo da bi Crnogorci mogli da se vrate i da možda naprave senzaciju.

Žaligirs je na kraju mirno priveo posao kraju i slavio s 12 poena razlike, što je Litvancima treća pobjeda u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brandon Davies je sa 20 poena predvodio Žalgris, dok je Antanas Kavaliauskas ubacio 12, a Nate Wolters 10 poena. Alen Omić je bio najefikasniji igrač Budućnosti sa 16 poena, dok su Nemanja Gordić i Earl Clark ubacili po 9 poena. Gordić je imao još tri asistencije, dva skoka, te po dvije ukradene i izgubljene lopte.

Podgoričanima ostaje nada da mogu protiv Baskonije za šest dana na svom parketu konačno doći do pobjede, no i u tom meču su gosti veliki favoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi