Prvi i ne baš bolan poraz Španaca, Slovenci poraženi od Latvije

Kvalifikacije za SP

Prvi i ne baš bolan poraz Španaca, Slovenci poraženi od Latvije

Edmir Škorić

Košarkaši Španije poraženi su od Ukrajine u meču kvalifikacija za SP u grupi I, dok je Slovenija poražena od Latvije.

Španci su sa 76:65 izgubili od domaće Ukrajine i to im je bio prvi poraz, pa ga i španski mediji ne smatraju previše bolnim. Ukrajini je ovo velika pobjeda, jer je sada došla na treće mjesto i nastavit će bitku za prve tri pozicije.

Mykhailiuk je sa 22 poena predvodio Ukrajinu, dok je Kravtsov ubacio 13, a Lukashov 11 poena. Na drugoj strani je Joaquin Colom ubacio 15 poena, 12 Sergio Rodriguez i 11 Oriol Pauli.

Latvija je također upisala važnu pobjedu, pošto je sa 85:74 bila bolja od Slovenije, koja je na dnu tabele sa omjerom 2-5 i polako može da zaboravi na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Janis Strelnieks i Janis Timma su sa po 19 poena bili najbolji kod Latvije, po 12 poena su ubacili Aigars Skele i Ate Artis. Luka Rupnik je imao učinak od 19 poena kod gostiju iz Slovenije, 12 je dodao Vidmar, po 10 Randolph i Rebec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi