"Malene" počele sa pripremama

Banjalučki tim trenutno raspolaže sa 19 igračica

"Malene" počele sa pripremama

ŽKK Mladi Krajišnik napravio je određene promjene u odnosu na prethodnu sezonu, a jedna od važnijih je svakako i imenovanje Darka Kosića (28) za šefa stručnog štaba.

Kosić je na mjestu trenera zamijenio Miroslava Gašpara, koji će u narednom periodu obavljati funkciju tim menadžera.

Iako jako mlad, Kosić iza sebe ima deset godina uspješnog rada. Znanje i afirmaciju najprije je sticao u KK Rookie, da bi potom sa klupe predvodio OKK Feniks, sa kojim je osvajao mnogobrojne medalje na republičkim i državnim takmičenjima.

"Velika mi je čast što ću sa klupe predvoditi jedan od najtrofejnijih kolektiva u RS. Mladi Krajišnik je u prethodnih nekoliko godina bio u veoma nezahvalnom položaju, ali se nadam da sa kvalitetnim radom i dobrim pristupom možemo napraviti određen pomak", izjavio je Kosić za SportSport.ba.

Ovaj perspektivni trener osvrnuo se i na sam tok priprema, ali i ciljeve u nadolazećoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Ekipa je juče počela sa pripremama. Trenutno na raspolaganju imam 19 igračica, a tokom naredne sedmice očekujemo dolazak još tri košarkašice. Osnovni cilj u nadolazećoj sezoni je postavljanje sistema, koji će u budućnosti donositi dobre rezultate. Priliku za dokazivanje će imati veliki broj mladih i perspektivnih igračica", zaključio je Kosić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi