Iskusni bek Bosne Royal Saša Vasiljević za SportSport.ba

"Ne znam zašto su to izjavljivali, OKK Sloboda je novi klub"

D. Rakanović

Playmaker Bosne Royal Jelly Saša Vasiljević čestitao je saigračima i stručnom štabu na pobjedi protiv Slobode, te najavio borbu do krajnjih granica u predstojeća dva kola Lige za prvaka.   

"Prvo bih čestitao svojim momcima, stručnom štabu i navijačima na fantastičnoj utakmici. Skupili smo se i odigrali smo drugu utakmicu bez najboljeg igrača Ikonića. Znali smo s jedne strane da smo bolji tim od Slobode, ali eto trebali smo to da i dokažemo na terenu. Bio je cilj da pokušamo da dobijemo utakmicu, a ako nam se otvori da stižemo pet razlike iz Tuzle, zbog nekog mogućeg kruga, jer smo tamo nesretno izgubili pet poena razlike", rekao je Vasiljević. 

On je rekao da su ostale još dvije utakmice u regularnom dijelu prvenstva, kao i da misli da su s ovom pobjedom 90 posto među prve tri ekipe u play-offu.

"To smo otprilike i planirali prije početka Lige da će naši susreti za Zrinjskim odlučivati protivnika u finalu sa Igokeom", rekao je za SportSport.ba Vasiljević. 

Iskusni bek Studenata se dotakao i komentarisanja suđenja i saopštenja koja su izlazila prethodnih dana od dva kluba koja su danas odigrala utakmicu. 

"Izlazila su saopštenja zadnjih nekoliko dana i od Slobode. Ne vidim razlog što su oni izjavljivali te stvari, jer oni su novi klub. Košarkaški klub Sloboda više ne postoji, računi su OKK Slobode, jer su ugasili klub zbog velikih dugovanja. Odjednom su se oni tu našli, ne znam zašto su apostrofirali tu utakmicu sa Sparsima, gledali smo svi tu utakmicu, i nismo vidjeli nikakve tendencije u suđenju za Sparse", rekao je za SportSport.ba Vasiljević.

On je dodao da bi se i u domaćoj ligi trebala uvesti praksa da igrači i trenere nemaju pravo da komentarišu suđenje, i rekao da je šteta što to nije urađeno do kraja, jer ima dobrih sudija.

"Međutim, stvarno ne znam po kom se principu sudije i delegiraju i vode tom nekom logikom gdje će ko da sudi i stvarno ne bih zalazio u to. Mi kao Bosna izdali smo saopštenje da ne želimo bilo ko da vrši pritisak na sudije, da želimo da se pokaže na terenu. Naravno, Igokea nas je dobila u finalu Kupa ovdje i nakon utakmice smo čestitali i izljubili se. Ambijen je bio fantastičan i idemo dalje", rekao je Vasiljević i posebno naglasio da: 

"Mi želimo samo da se odlučuje na terenu. To je naše i ja mislim da ćemo se držati toga do kraja i svako ko nas dobije na terenu da ćemo sportski pružiti ruku". 

Zatim je Vasiljević prokomentarisao večerašnju utakmicu protiv Slobode koju je Bosna Royal Jelly ubjedljivo dobila sa 30 poena razlike (89:59).

"Mislim da je ovo možda naša najbolja defanzivna utakmica, pogotovo u Ligi 6. Mi to pokušavamo stalno da radimo, ali možda nam to neko nije dao u Tuzli, mislim i vi sami znate, ne moram ja to da komentarišem kakva su dešavanja na strani i kući. Generalno, odigrali smo odličnu utakmicu u oba pravca, sa malim brojem neki crnih minuta i to se pokazalo na rezultatu. Možda i nije toliko realno da se Sloboda dobije 30 razlike, ali opet mislim da je realno da se kući dobije dvadesetak razlike", rekao je Vasiljević. 

On se zahvalio navijačima na fantastičnoj podršci. 

"Ostaje mali žal što su utakmice na tri dana pa su se možda malo zasitili. Utakmica ima puno, ali eto ostalo je još malo do kraja Lige, nekih 20 dana. Košarka se igra zbog njih i večeras smo prikazali svima da mogu uživati u košarkaškoj predstavi", rekao je iskusni bek Bosne Royal.

U nastavu prvenstva Vasiljević obećava borbu, i nada se mogućem finalu protiv Igokee.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Obećavamo borbu, do krajnjih granica. Na redu su Sparsi koji igraju dobru košarku, a u posljednjem kolu je utakmica sa Zrinjskim, i mislim da će ta utakmica odlučivati o drugom mjestu, ko će imati prednost domaćeg terena u doigravanju. Eto šanse da nas navijači podrže i da pokušamo kasnije u play-offu iskoristimo prednost domaćeg terena i možda u nekoj budućnosti pokušamo da odigramo finale sa Igokeom pa šta bude", zaključio je Vasiljević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi