Radonjić: Obratiti pažnju na njihove šutere

Zvezda gostuje Žalgirisu

Radonjić: Obratiti pažnju na njihove šutere

Košarkaši Crvene zvezde večeras će u Kaunasu odmjeriti snage sa ekipom Žalgirisa.

Utakmica 16. kola Eurolige na programu je od 19 časova, a trener Beograđana Dejan Radonjić svjestan je da će njegov tim biti na velikom ispitu.

"Žalgiris je klub koji dolazi iz zemlje košarke i koji ima veliku tradiciju, bivši prvak Evrope i klub koji ima A licencu, što govori kakav status i ugled imaju u evropskoj košarci. Očekuje nas utakmica u dvorani u kojoj Žalgiris ima odličnu podršku i koja je uvijek ispunjena do posljednjeg mjesta. Naš rival igra odlično ove sezone, pokazali su kakvim kvalitetom raspolažu i u Beogradu. Moramo da obratimo pažnju na njihove šutere, ali i unutrašnju igru, posebno skok koji je njihovo snažno oružje. Pokušaćemo te njihove kvalitete u igri da iskontrolišemo i da odigramo dobru utakmicu u Žalgiris Areni", rekao je Radonjić pri dolasku u Kaunas.

Podsjetimo, Zvezda i Žalgiris sastali su se u okviru 10. kola, a tom prilikom slavio je litvanski tim rezultatom 88:79.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crveno-bijeli trenutno drže devetu poziciju sa omjerom 7-8, dok je Žalgiris sa pobjedom manje smješten na 12. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi