Radonjić: Ova ekipa ima kvalitet i karakter

Trener Crvene zvezde

Radonjić: Ova ekipa ima kvalitet i karakter

Košarkaši Crvene zvezde sutra će gostovati Darussafaki u okviru 30. kola Eurolige.

Prije utakmice u Istanbulu, koja će odlučivati o putniku u četvrtfinale ovog takmičenja, trener crveno-bijelih Dejan Radonjić izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima u ovosezonskom izdanju Eurolige.

"Ne treba zaboraviti da smo na početku Eurolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo prije kraja imamo 16 pobjeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Euroligi igramo poslije napornog polufinala i pred finale play-offa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter", jasan je bio crnogorski stručnjak.

Radonjić je istakao da je Darussafaka kvalitetno pokrivena na svim pozicijama.

"Darussafaka je na početku sezone dovela trenera Blatta koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća, u formi su, Wanamaker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Wilbekin igra odlično, Clyburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangody i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspjeli su da riješe i problem u reketu. Posjeduju ogromno iskustvo i igraju odlično", rekao je Radonjić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Duel Darussafake i Crvene zvezde na programu je sutra od 19 časova u Volkswagen Areni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi