Radonjić: Poštujemo Barcu, ali imamo svoj cilj

Borba za TOP 8

Radonjić: Poštujemo Barcu, ali imamo svoj cilj

Poslije domaćeg poraza od Olympiacosa, ekipa Crvene zvezde večeras će gostovati posrnuloj Barceloni u okviru 28. kola Eurolige.

Crveno-bijeli, koji trenutno zauzimaju osmo mjesto na tabeli elitnog takmičenja (15-12), imaju dvije pobjede više u odnosu na devetoplasiranu Darussafaku.

"Barcelona ima veliki kvalitet, odlične igrače, ali činjenica je i da su imali puno problema sa povredama. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo i odigramo dobar meč u Barceloni", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Sličnog razmišljanja je i košarkaš Nemanja Dangubić.

"Fizički umor je tu, a već slijedi novo iskušenje u Barceloni. Imaju dobar tim, dosta kvalitetnih igrača. Nisu zadovoljni rezultatima, imaju dosta povrijeđenih i to im je ove sezone stvorilo veliki problem. Ti momci su takmičari i sigurno će tražiti pozitivne stvari. Mi moramo da se potrudimo da maksimalno nametnemo svoj način igre", rekao je Dangubić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Meč između Barcelone i Zvezde na programu je večeras od 21 sat u Blaugrani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi