Raptorsi gubili 30 razlike i pobijedili, Nuggetsima derbi Zapada

Pet mečeva na NBA parketima

Raptorsi gubili 30 razlike i pobijedili, Nuggetsima derbi Zapada

A. Čaušević

U noći s nedjelje na ponedjeljak na NBA parketima odigrano je svega pet mečeva. 

Nakon punih 10 godina jednoj ekipi je uspjelo da pobijedi nakon što je gubila 30 razlike. Dallas Mavericski su bez Luke Dončića imali 81:51 u trećoj dionici, ali su na kraju Toronto Raptorsi pobijedili 110:107.

Do historijskog podviga ekipu iz Kanade predvodio je Kyle Lowry koji je postigao 32 poena te dodao 10 skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio Julen Brunson sa 21 poenom.

Derbi Zapadne konferencije igran je u Staples Centru. Domaći LA Lakersi su izgubili od Dunver Nuggetsa. Gosti su bili uvjerljivi rezultatom 104:128. Lakersima nisu pomogla ni 32 poena Anthonyja Davisa. Nikola Jokić je meč završio sa 18 poena, dok je najbolji kod gostiju bio Paul Milsap sa 21 poenom.

Ekipa s najboljim omjerom su i dalje Milwaukee Bucski koji su sinoć na svom parketu sa sigurnih 117:89 bili bolji od Indiana Pacersa. Matthews za domaće i Sabonis za goste su postigli po 19 poena. Antetokounmpo je meč okočnao sa 18 poena, te čak 19 skokova. Grku je asistencija falila za triple-double.

Četvrti trijumf u nizu upisala je ekipa Oklahoma city Thundera koja je rezlutatom 118:112 bila bolja od LA Clippersa. Do domaće pobjese stigli su i Boston Celticsi pobijedivši Charlotte Hornetse 119:93.

Top Komentari

ragnarrsonn
Dalas smecari najgori propali dabogda
0 2
Syr
Show timovi..to se ozbiljnoj euroekipi ne bi desilo nikada..sve da igraju protiv nba all star tima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi