Tyronn Lue više nije trener Clevelanda
Kraj trenerske avanture za 41- godišnjeg stručnjaka na klupi Cavsa

Nakon očajnog starta sezone

Tyronn Lue više nije trener Clevelanda

S. Grebović

Cleveland Cavaliersi su uručili otkaz Tyronnu Lueu nakon katastrofalnog starta sezone i šest poraza u isto toliko odigranih susreta ove sezone.

Tyronn Lue će ostati upamćen po tituli koju je osvojio sa LeBronom i društvom u antologijskom finalu 2016. godine kada su se Cavsi vratili sa 1-3 i stigli do šampionskog prstena te godine.

Inače, tada je Lue na klupi zamjenio izraelskog stručnjaka Davida Blatta i tako je postao tek treći rookie trener koji je stigao do titule u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

James je ljetos odlučio da napusti svoj matični klub i pređe u redove Los Angeles Lakersa, a očigledno da se ekipa Clevelanda nije uspjela snaći u novoj sezoni bez svoje najveće zvijezde.

Skor od 0-6 Tyronna Luea na startu nove NBA sezone koštao ga je trenerskog posla, a na klupi bi ga barem privremeno, trebao zamjeniti njegov prvi pomoćnik Larry Drew.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi