Mujanović pisala UO KS BiH i  izniijela šokantne optužbe na račun sekretara Amera Čolana

Mnogi problemi u bh. košarci izlaze na vidjelo

Mujanović pisala UO KS BiH i izniijela šokantne optužbe na račun sekretara Amera Čolana

S. Mlaćo
Već nakon teškog poraza ženske košarkaške reprezentacije BiH od Njemačke 97:58, legendarna Razija Mujanović najavila je da će javnost uskoro upoznati sa svim opstrukcijama i neugodnostima koje su priređene našoj reprezentacije. Sada je to i učinila.

Mujanović je uputila izvještaj UO KS BiH, a sada se oglasila putem svoje zvanične stranice.

“Obzirom da se već dugo  špekuliše i komentariše da je "nešto trulo u državi Danskoj" (čitaj - KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti.

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem.

I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze“, napisala je Mujanović na svojoj stranici te postavila svoj izvještaj kao tim menadžer naše selekcije i velika legenda bh. sporta koja ima potpunu podršku javnosti.

Kritike je uputila na adresu generalnog sekretara Amera Čolana.

Oglasi

‼️ Obzirom da se već dugo špekuliše i komentariše da je "nešto trulo u državi Danskoj" (čitaj - KS BiH), a moj poslani...

Posted by Razija Mujanović on Saturday, November 26, 2022

Navela je da su motivacija njenog ulaska u KS BiH bile talentovane djevojke, te dodala da problemi za žensku reprezentaciju počeli se javljati nakon Eurobasketa.

"Nešto se čudno počinje dešavati sa našim generalnim sekretarom Čolanom, sa njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Ni nakon pet mjeseci kancerijal Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcjenjene i degradiranje, te nisu usjetile poštovanje“, između ostalog je napisala Mujanović.

Ističe da se teško bilo spremati za Svjetsko prvenstvo s obzirom da Savez nije imao novca i moramo se improvizirati. Dodaje da je selektor Lojo privatnim vezama uspio obezbijediti turneju u Italiji od deset dana za 22 osobe.

Spomenula je i odlazak na Svjetsko prvenstvo te navela da je u Australiju putovalo 13 igračica i 12 dodatnih osoba.

Ističe da ne zna za par osoba koji je razlog njihovog putovanja. Navodi da je sekretar Čolan bio bahat u Australiji, često je kaže koristio psovke, dogovarao večere sa dijasporom bez konsultacija sa ostalima.

Umjesto da bude u odijelu, on je dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bila sramota. Morala sam da se crvenim jer sekretar nema volje da obuće košulju“, napisala je Mujanović.

Navodi i to da je reprezentacija više opreme imala 1993. godine, a u Njemačkoj je zatim nedostajala oprema te je reprezentacija doživjela novu sramotu.

Treba dodati da je Čolan i ranije bio na meti kritika i od strane klubova u Prvenstvu BiH, no ništa se nije promijenilo. Da li će sada kada žestoke odjekne glas legendarne Mujanović, ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Salt_boy075
Rastjerati sve ugasiti sve sportske saveze kolektivne,napravit amaterske lige unutar enititeta i kantona u svakom sportu i da vise zavrsimo sa ovom patnjom 30 godina,nek djeca igraju za druge repke.Ostavit karate box tekwando barem smo tu solidni i manje nervoze..Kome vise farsa bolje da nas nema nego da se patimo sa ovim ljudima,nek idu vise u pm nesposobnu!!
4 10
CeZenicaLik
Bravo Razija.Bori se protiv olosa i lopova
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti