Lojo nije mogao više da šuti: Raznorazni diletanti imaju lični interes!

Težak poraz reprezentacije donio veliku buru

Lojo nije mogao više da šuti: Raznorazni diletanti imaju lični interes!

S. Mlaćo

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Goran Lojo odlučio se oglasiti na društvenim mrežama nakon teškog poraza od Njemačke i nema sumnje da će se o njegovom statusu pričati u narednim danima.

Težak poraz ženske košarkaške reprezentacije BiH u Njemačkoj 97:58 žestoko je odjeknuo u bh. sportskoj javnosti.

Bila je to prava katastrofa, za koju svakako nema opravdanja, iako je jasno da je bh. sport teško 'diše', te da naše sve selekcije prolaze kroz teške prepreke.

Nakon poraza oglasio se i selektor reprezentacije Goran Lojo koji je imao šta da poruči.

“Neke nove klinke, nasljednice 5. reprezentacije Evrope u 2021.g., 14.reprezentacija svijeta po posljednjem oficijelnom FIBA rankingu, 5.reprezentacija Evrope u 2021.g.,učesnice Svjetskog prvenstva 2022.g

Ovaj rezultat se gradio pet godina, od 0 bodova na oficijelnom FIBA rankingu 2017 do oficijelno 14. eeprezentacije svijeta.

Oglasi

Neće ga devalvirati raznorazni diletanti koji imaju lični interes, iz samo njima znanih razloga da unište nešto što se stvaralo pet godina.

Idemo dalje, ne odustajemo, uskoro sa novim pozitivnim strujama, nadamo se u zajedničkom pozitivnom smjeru“, napisao je Lojo na svom facebooku profilu.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=5813308855356658&set=a.293506047336994[/facebook]

Izazvat će dosta komentara, a vidljivo je da bh. sportisti teško podnose kritike, iako uvijek treba uzeti u obzir da isti, bar većina, rade lavovski posao i mnogo više posla rade od onog koji im donosi njihova pozicija.

Razočarana je sinoć bila i legendarna Razija Mujanović, tim menadžer naše reprezentacije.

Legenda našeg sporta nije mogla sakriti tugu i bijes i oglasila se nakon lošeg izdanja naših djevojaka u Njemačkoj.

"Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza. To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i sa tim moramo živjeti.

Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uslovi u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje.

Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju. Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene", napisala je Razija Mujanović.

Top Komentari

Salgijica
Vrijeme je da ode. Nista bolje on ne moze izvuc. Ne rotira igracice, daje previse minuta igracicama koje nisu u formi. Deura i delic trebaju da se oproste. Bez ijedne uigrane akcije. Pick n roll nisu znale nikad odigrat a kamoli nesto vise. U interesu kosarke bi bilo dobro da lojo ode i da se vrate ove igracice koje zbog debila ne igraju. Vidjelo se odma da su sestre zubac nepravedno zanemarivane jer su bile najbolje na terenu. A lojo ih nije zvao iz licnih interesa i sad kao neko ga opstruira buhaha
0 2
Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi