Razija Mujanović komentarisala novi fijasko košarkašica na Mundobasketu

Poraz i od Južne Koreje

Razija Mujanović komentarisala novi fijasko košarkašica na Mundobasketu

A. Čaušević

Košarkašice BiH su upisale treći težak poraz na Svjetskom prvenstvu. 

I pored dobrog ulaska u utakmicu, na kraju je upisan ubjedljiv poraz od Južne Koreje rezultatom 99:66. Svoj komentar utakmice u razgovou za Sportklub dala je i Razija Mujanović.

"Ovo nije bila naša stvarna vrijednost, ne znam šta se dogodilo, dobro smo počeli jedna je bila prekretnica, neki faul nad Jones, ona je dobila tri faula, bilo je teže igrati i sveje krenulo niz brdo", rekla je ti menadžerica naše reprezentacije.

"Prva utakmica je bila mnogo teška, nemamo iskustva na svjetskom nivou, ušli smo sa tremom tokom utakmice, na kraju kada smo izgubili, uvukao se strah u igračice, izgubile su vjeru u sebe, onda sve to ide tako."

"Napravili smo u Evropi rezultat, ali nam fali korak iskustva za ove utakmice koje su na svjetskom nivou. Na onsnovu ovog ćemo izvući pouku, vidjeti u čemu smo pogriješili i u narednom periodu promijeniti mnoge stvari."

"Već dugi niz godina ova ekipa je na okupu, selektor Goran Lojo je sa njima od juniorskih dana, a peto mjesto na Eurobasketu je bio vrhunac. Sigurno je da nam fale neke stvari da se bolje prezentujemo."

Šta će reći košarkašicama u svlačionici? Kazala je da će biti bolje da sačekati da se glave ohlade i svi analiziraju svoju igru.

"Svi smo nekako nervozni i ljuti, nešto se može reći što se ne misli. Bolje je sačekati sljedeći dan i analizarti i razgovarati šta se desilo i kako smo igrali. Svako treba sam sebe analizirati i svhatiti šta je uradio. Sigurno je potrebno dati mnogo više."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Bosnu i Hercegovinu do kraja turnira očekuju još mečevi protiv SAD i Belgije pa se plasman u nokaut fazu iz trenutnog ugla čini nemogućom misijom.

Podsjećanja radi, prije Sjeverne Koreje našu reprezentaciju su još pobijedile Kina rezultatom 98:51 te Portoriko rezultatom 82:58.

Top Komentari

Klicko
@axel42 iskren odgovor od tebe očekujem.Za koliko bi para oplodio Razu našu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi