Razija Mujanović: Miševi, nazad u rupe, Zmajice lete u Australiju

Razija Mujanović: Miševi, nazad u rupe, Zmajice lete u Australiju

E. Škorić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će se po prvi put takmičiti na Svjetskom prvenstvu.

Zmajice su danas senzacionalno dobile favorizovani Japan u Osaki sa 87:82, te će igrati na Mundobasketu u Australiji, a što je FIBA potvrdila nakon što su prethodno Bjeloruskinje odustale od kvalifikacija zbog problema s koronavirusom.

Prema danas prikazanom, Jonquel Jones i saigračice su itekako zaslužile da igraju na najvećoj smotri svjetskih selekcija, a i tamo će svakako imati pravo da se nadaju velikom rezultatu.

Nakon velike pobjede nad domaćim Japanom u Osaki, putem društvenih mreža se oglasila Razija Mujanović, legendarna košarkašica koja je već izvjesno vrijeme uz naše djevojke i naravno upravo je nekadašnja reprezentativka jedna od ključnih figura u čitavom procesu napredovanja.

"Prije svega želim da uputim izvinjenje svima vama koji nas pratite zbog jučerašnje loše partije protiv Kanade! To je bio zaista bolan "šamar" za sve nas. Iz iskustva govorim, možda je bolje da nam se to desilo u kvalifikacijama, a ne na Munobasketu, jer nismo mogli dobiti bolju lekciju.Lijepo je pobjeđivati i kada te ljudi slave, ali moramo naučiti da se nakon poraza skupimo, dignemo glavu gore i nastavimo dalje. Može se desiti da "nije naš dan", može se desi da nas neko pobjedi, ali ne smijemo se predati prije kraja utakmice, nikad! Iz ovakvih utakmica moramo učiti. Moramo steći iskustvo izvan Evrope i pripremiti se za veliko takmičenje", poručuje Mujanovićka, te nastavlja:

"Drago mi je da smo "začepili usta" onima koji samo čekaju naš pad! Nakon što je Bjelorusija otkazala dolazak u Japan zbog korona virusa, mnogi su rekli "da smo imali sreće", "da se drugačije nikad ne bismo plasirali na Svjetsko prvenstvo itd...".

"Djevojke su pokazale zašto su 5. u Evropi! Djevojke su pokazale da imaju karakter i da im je mjesto u samom vrhu košarke! Ponosna sam, kao nikad ranije! Jer ja sam znala da djevojke mogu više, ali sada su same sebi dokazale da mogu, a to je još bitnije. Jako mi je žao što Bjelorusija nije bila u Japanu, jer mi smo sportisti i mi želimo pobjede na parketu, a ne "za zelenim stolom"! I mi smo imali problema sa sklapanjem tima zbog korona virusa, ali se nismo žalili, nego smo tražili najboljih 12 koje mogu da putuju u Japan. Imali smo i peh sa povredom naše Marice Gajić. Pa da je moralo, obukla bi ja najdraži dres, pa neka me ova djeca razbiju kada već njihove predhodnice nisu mogle. Zato miševi, nazad u rupe! Zmajice lete u Australiju!".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

"Hvala svima vama koji ste zbog nas ustajali rano vikendom i što ste sa nama i kada je dobro i kada je loše", zaključila je slavna košarkašica.

Top Komentari

sportskenovosti
Razija se trebala Rasim zvati
4 15
Goran86
Joj ovi fora oko misevi i zmajica...
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi