Mujanović nakon "ispovijesti" Brčaninović: "Igrale su i igraće najbolje, briga me za ime i prezime"

Oglasila se legenda bh. košarke

Mujanović nakon "ispovijesti" Brčaninović: "Igrale su i igraće najbolje, briga me za ime i prezime"

A. Čaušević

Melisa Brčaninović je u dugačkoj "ispovijesti" na društvenoj mreži Facebook poručila da neće igrati za žensku košarkašku reprezentaciju dok je selektor Goran Lojo.

Brčaninović se nije našla na posljednjem Lojinom spisku, dok je iz KSBiH poručeno da ne želi igrati za reprezentaciju.

Sjajna košarkašica je navela da nije razumjela pojedine Lojine odluke, da je u jednom trenutku i zanemarila porodicu radi okupljanja te kako su joj neke riječi koje je uputio selektor natjerale suze na oči. 

U međuvremenu se oglasila Razija Mujanović koja nije htjela zauzeti niti jednu stranu, već je postupila kao glas razuma.

"Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Oglasi

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KS BiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igrat će one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime.

Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

[facebook]https://www.facebook.com/Mujanovic12/posts/304042771530207[/facebook]

Niko nema potrebe da "trpi", jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine", poručila je Mujanović koja obnašan funkciju tim-menadžera u našoj ženskoj selekciji.

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Raza KARAKTER
20 0
zajid08
Kratko i jasno, zena objasnila. Meni iz ovog posta male brcaninovicke nije jasno sta se tu sve desavalo, a ako je to sa tatom, bolesti itd istina, onda to nije bilo uredu od strane saveza/strucnog staba. Ali koliko sam ja skont'o, to je bilo prije Raze..
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi