Real vratio stvari na početak, Musa rezervisan

Polufinale ACB lige

Real vratio stvari na početak, Musa rezervisan

A. Čaušević

Real Madrid je izjednačio u seriji polufinala španske ACB lige nakon što je u drugom susretu pobijedio Joventut rezultatom 90:73 , naš Džanan Musa je odigrao poprilično skromnu partiju uz manju minutažu nego inače.

Prvak Evrope je odigrao odličnu prvu četvrtinu te imao zalihu od 8 poena (22:14), ali se žilavi Joventus vratio u drugoj dionicu.

Tomić i društvo su igrali odlično te su potpuno preokrenuli prednost u svoju korist i na odmor su otišli sa četiri poena razlike (36:40).

Aktuelni prvak Evrope je najbolji period serije odigrao u trećoj četvrtini kada je zabio 27 poena te je rezultatsku klackalicu pred ključnu dionicu vratio u svoju korist.

Kraljevi su u posljednjih deset minuta potpuno razbili Joventut (27:14) i na kraju slavili sa dvocifrenom razlikom (90:73) iako rezultat ne govori da je bilo mnogo teže nego što jeste.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bh. reprezentativac Džanan Musa je bio poprilično rezervisan. Odigrao je 19 minuta, a za to vrijeme postigao je pet poena uz po dva skoka i asistencije.

Domaće je do pobjede vodio Ybusele koji je zabio čak 27 poena, dok su za goste osim Tomića sa 12 poena, raspoloženi bili Feliz sa 15 te Ellenson sa 17 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Real može utakmicu dobiti samo kad pusa ne igra ,
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi