Real i u košarci radi čuda: Zaboravite Hezonju, u Madridu je dogovoren najvažniji potpis

Tavares ostaje u kraljevskom klubu

Real i u košarci radi čuda: Zaboravite Hezonju, u Madridu je dogovoren najvažniji potpis

Endin Čaušević

Iako sezona još uvijek nije završena u Real Madridu uveliko rade u pravljenju rostera za iduću sezonu, a čelnici kraljevskog kluba uspjeli su napraviti sjajan posao i dogovoriti ostanak Waltera Tavaresa.

Tavares je jedan od najvažnijih igrača u ekipi Real Madrida, te iskusni centar već nekoliko sezona pomaže Kraljevima da dominiraju na domaćoj i evropskoj sceni.

Ovaj 32-godišnji košarkaš imao je ugovor do kraja sezone i bilo je špekulacija da bi mogao napustiti Real Madrid i čak se ponovo okušati u NBA ligi, ali od toga neće biti ništa.

Za razliku od Marija Hezonje pregovori s Tavaresom su bili uspješni, te je ovaj 32-godišnjak pokazao svoju maksimalnu vjernost prema Kraljevima gdje je spreman da završi svoju igračku karijeru.

Poznato je da je Hezonja u nekoliko navrata odbio ponudu za nastavak saradnje i gotovo sigurno napušta Real, ali danas je stigla za Kraljeve odlična vijest i to je da je Tavares odlučio ostati i produžiti ugovor.

Tavares je potpisao produženje ugovora na čak pet godina i namjera mu je da se penzioniše u dresu Real Madrida.

Oglasi

Prema informacijama koje su se pojavile Tavares će prema novom ugovoru zarađivati oko tri miliona eura godišnje.

Iskusni 32-godišnjak je imao nekoliko ponuda iz NBA lige i klubova iz Evrope, ali je na kraju odlučio da ostane u Realu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tavaras je ponikao u dresu Gran Canarije za koju je debitovao 2009. godine, a potom ga je na draftu izabrala ekipa Atlante Hawksa. Tu se nije naigrao i kasnije je otišao Cleveland Cavalierse, a u Razvojnoj ligi NBA igrao je za Austin Spurs, Canton Charge, Bakersfield Jam i Raptors 905.

U Real Madrid je stigao 2017. godine što je bio pun pogodak jer je u kraljevskom klubu pokazao svoj raskošni talenat i postao je jedan od glavnih igrača ovog tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
To mi reci, sad jos par pojačanja, Rudy, Rodriguez, Causeur, hvala za sve, kao i Chus Mateo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi