U Realu je imao fantastične kapitene, ali Valverde je lako izabrao najboljeg: "Niko kao on!"

Ostavio poseban dojam na njega

U Realu je imao fantastične kapitene, ali Valverde je lako izabrao najboljeg: "Niko kao on!"

Endin Čaušević

Urugvajski veznjak Federico Valverde korak po korak "preuzima tron" u veznom redu Real Madrida i mnogi smatraju da će uskoro dobiti kapitensku traku.

Valverde je u Real Madrid stigao još kao omladinac na ljeto 2016. godine kada je počeo igrati za rezervnu ekipu kraljevskog kluba, a potom je na ljeto 2017. godine otišao na posudbu u Deportivo La Corunu što je bio dobar potez.

Po isteku posudbe urugvajski reprezentativac je priključen prvoj ekipi Real Madrida i od tada je zacementirao svoje mjesto u startnoj postavi ovog kluba.

Valverde je za prvi tim Real Madrida odigrao preko 250 utakmica, a tek ima 25 godina i jasno je da korak po korak "preuzima tron" kada je u pitanju vezni red ovog tima, ali i liderska uloga.

Nakon što su oni iskusniji igrači počeli da napuštaju klub navijači Real Madrida vjeruju da je upravo Valverde njihov pravi nasljednik i da će sigurno uskoro dobiti kapitensku traku.

O tome je pričao i on prije nekoliko dana u intervjuu koji je dao za špansku Marcu, te je otkrio koji kapiteni u Real Madridu su na njega ostavili najveći trag.

Oglasi

Trenutno je kapiten Reala iskusni Nacho Fernandez, a na toj listi su još Luka Modrić, Dani Carvajal i Toni Kroos. Iako je riječ o sjajnim igračima i liderima na kraju je Valverde morao da izdvoji kapitena koji će za njega uvijek biti na prvom mjestu.

"Za mene nikad neće postojati kapiten kao što je to bio Sergio Ramos. Svaki od ostalih kapitena imaju svoj način ponašanja na terenu i s ekipom i to odlično rade, ali Ramos je bio poseban", rekao je Valverde.

Također, Urugvajac ne krije želju da bi volio jednog dana da bude kapiten Real Madrida i mogao bi se na toj listi naći već naredne sezone jer ekipu na ljeto napuštaju Nacho i Kroos, te će Ancelotti uz Modrića i Carvajala morati dodati još dvojicu igrača na tu listu.

"Ne želim biti kapiten kao neko drugi i kopirat ga. Volio bih da budem podrška za mlade igrače koji dođu u klub i da im pokažem vrijednosti Real Madrida. Naravno, ako jednog dana dobije kapitensku traku", dodao je.

U slučaju da Nacho napusti klub, a Modrić produži ugovor onda će Hrvat biti prvi kapiten naredne sezone. Pored Carvajala očekuje se da se na listi kapitena nađu Valverde i Thibaut Courtois.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Sergio Ramos je godinama bio kapiten Reala i upravo je on bio Valverdeov "mentor" kada je stigao u klub. Nacho je kapitensku traku dobio prije tri godine kada je Ramos napustio Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi