Real nakon preokreta slavio u praznoj dvorani u Milanu

Novi poraz Armanija

Real nakon preokreta slavio u praznoj dvorani u Milanu

Košarkaši madridskog Reala slavili su večeras u milanskoj dovrani Mediolanum Forum protiv Armanija rezultatom 78:73. 

U utakmici igranoj pred praznim tribinama kao mjerom predostrožnosti zbog širenja COVID-19 virusa Real je do šeste uzastopne pobjede stigao nakon preokreta. 

Sjajno je domaći tim krenuo u utakmicu, prvi period riješio u svoju korist rezultatom 25:11, a kasnije, u drugoj četvrtini imao i 17 koševa viška. Na poluvrijeme je Armani otišao s 10 razlike, da bi tu prednost održavali sve do zadnjih 10 minuta meča u koji su ušli s rezultatom 55:46.

Tada je Real 4/4 otvorio velikom serijom od 13:0 i prednost koju je stekao nije ispuštao do kraja meča. Prijetio je Armani, stigao do -2 ali na kraju je talijanski Euroligaš ubilježio novi poraz kojim se dodatno udaljio od 1/4 finala Eurolige. Rudy Fernandez zabio je 16 koševa za Real a po 13 su dodali Laprovitola, Tavares i Thompkins. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Moraschini je postigao 21 koš za domaći tim, a Micov je zabio 13 koševa. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi