Novi selektor bh. selekcije

Repeša: Nisam došao praviti revoluciju, već nastaviti ono što je Vujošević počeo

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje danas pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje naš tim igra protiv Finske i Češke.

Ovih dana u bh. selekciji vlada veoma haotična situacija jer je nekoliko dana pred okupljanje igrača saopšteno da Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće voditi naš tim. Njega je trebao zamijeniti pomoćnik Mensur Bajramović, ali je saoopšteno ni da on neće biti na klupi naše selekcije jer je dobio ponudu iz Hong Konga koju ne može odbiti.

Iz Košarkaškog saveza BiH su imali jako malo vremena da pokušaju nešto "izvesti", a jučer je potvrđeno da će našu ekipu u narednom periodu predvoditi iskusni stručnjak Jasmin Repeša. Na današnjoj press konferenciji novi selektor bh. reprezentacije obratio se prisutnim medijima pred utakmice protiv Finske i Češke.

"Želim se zahvaliti na pozitivnom stavu medija ovih dana jer nam se desilo da nekoliko dana pred okupljanje nemamo selektora. Preuzeo sam na sebe odgovornost da pronađemo najbolje rješenje u ovom trenutku na bh. tim, ali i za budućnost. Duško Vujošević je morao odstupiti s mjesta zbog zdravstvenih razloga i želimo mu sve najbolje. Mislim da ćemo nastaviti njegovim putem, a to je pozitivan stav prema košarci i reprezentaciji. Što se tiče novog selektora Jasmina Repeše zahvaljujem mu se što je odlučio da sve ovo odradi volonterski", rekao je generalni sekretar KS BIH Dubravko Barbarić.

Jasmin Repeš se zatim obratio javnosti.

"Htio bih kolegi Vujoševiću zaželiti brz oporavak i želim na taj način otvoriti ovaj press. On je zadužio sve nas i nadam se da će mu zdravlje krenuti nabolje. Nastavljam njegov projekat i mislim da i on želi da to doživi nastavak. Hvala igračima na odazivu i na želji i volji jer svi žele dati sve od sebe sada. Ne postoji trener koji može napraviti sistem igre za dva dana i da s tim napravi prevagu. Pohvalio bih čelnike Saveza na želji da me dovedu ovdje. To nije bilo u mojim planovima jer mi je deveti mjesec već bio bukiran. Ipak, ovo je minimum koji sam mogao učiniti i da pomognem zbog situacije kakva jest".

"Volio bih da od danas čujemo samo pozitivne poruke od nas, ali i vas medija jer mi je bitno da se ovo odradi što bolje. Da se igra kako bi poželio svaki navijač i ako se to desi sigurno će doći rezultat. Bit će vremena da se sjedne i razgovara kasnije o planovima, ali sad smo tu da svi skupa pomognemo da napravimo što bolji rezultat i da budemo ponosni na sve to nakon ovih utakmica.

"Što se tiče stručnog štaba. Ja nisam došao tu da radim revolucije, već da nastavimo i budemo zajedno u ovom projektu koji je Dule počeo. Denis Bajramovići Halimić su dodati stručnom štabu i to je sve. Čekaju nas dvije neugodne ekipe i mogu svakoga dobiti u Evropi ako im dozvolite da igraju svoju igru. Imamo više talenta i kvalitete, ali da bi dobili morat ćemo biti ravnopravni".

"Nikada nisam euforičan i uvijek gledam realno. Bodovno sada imamo mali zaostatak, ali onaj koji vjeruje u sebe uvijek može doći do kraja. To će biti izuzetno teško, ali ova selekcija ima veliku perspektivu za budućnost. Imamo dva mlada igrača iz NBA i igrače koji su pravi iskusni klupski igrači i koji igraju za tim. Svi oni su spremni da pomognu i daju svoj maksimum. Svi imaju odličan pristup prema reprezentaciji i kapa dole za to".

"Svojoj agenciji koja me zastupa sam rekao da ništa ne radi u naredne dvije sedmice. Želim da sve ide svojim tokom i nakon ovih utakmica ćemo vidjeti šta će biti. Sjest ćemo i razgovarati o eventualnom nastavku saradnje".

Siniša Kovačević direktor reprezentacije BiH se osvrnuo na sve ono što čeka naš tim u naredne dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Izrazio bih prije svega želju za ozdravljenjem gospodina Vujoševića. Danas počinjemo okupljanje, 11. septembra idemo u Finsku, a meč je dva dana kasnije. Vraćamo se 14. septembra, a već16. septembra igramo meč u Skenderiji protiv Češke. Cijelo vrijeme ćemo biti u Sarajevu osim te utakmice u gostima protiv Finske".

Top Komentari

PeppermintSA
Košarka je stvarno sport gospode. Iako naš savez nema za kifli, u zadnjih par godina su nas vodili imena poput Ace Petrovića, Duška Ivanovića, Duška Vujoševića i sada Jasmina Repeše. Svi su željeli pomoći našoj košarci i radili su ili potpuno volonterski ili uz neku simboličnu zaradu.
67 0
Dobar,Los,Zao
Drzava neda pare,valja nahraniti tolika usta gladnih politićara!
48 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije