Reprezentaciju BiH preuzima Jasmin Repeša: "Sutra sam u Sarajevu..."

Potvrdio u razgovoru za SportSport.ba

Reprezentaciju BiH preuzima Jasmin Repeša: "Sutra sam u Sarajevu..."

Košarkaška reprezentacija BiH dobila je novog selektora. Nakon što je Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema bio primoran raskinuti ugovor, rukovodstvo KSBiH odlučilo je povjerenje ukazati iskusnom Jasminu Repeši.

Upravo je hrvatski stručnjak bio želja Vujoševića koji je jučer za SportSport.ba kazao da se radi o vrhunskom treneru koji svakako može da napravi dobre rezultate na klupi naše "A" selekcije.

Repeša će se sutra pojaviti u Sarajevu kada će definitirati dogovor sa KSBiH, što nam je i potvrdio.

"Sutra dolazim u Sarajevo, vjerujem da ćemo sve uspješno završiti. Ljudi iz KSBiH su se našli u teškoj situaciji, toliko je urgentno da je nemoguće naći rješenje u ovom momentu, ali, evo, spreman sam doći pomoći. To mi je obaveza. Da li ću voditi BiH na samo dvije utakmice ili više, to ćemo kasnije vidjeti", kazao je Repeša u telefonskom razgovoru za SportSport.ba.

Istakao je i šta će u ovim teškim trenucima biti ključno za uspjeh BiH. 

"Smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Moramo vjerovati da možemo ići dalje, premda situacija nije baš sjajna, ali, kao što sam ranije rekao, može se napraviti rezultat ako svi igrači dođu s velikim entuzijazmom i vjerom u uspjeh", podvukao je Repeša i dodao kako je već razgovarao i sa sada već bivšim selektorom Vujoševićem u vezi igračkog kadra. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kada je u pitanju Repešina karijera, trenersko ime ovaj 57-godišnji stručnjak koji je rođen u Čapljini je izgradio u Hrvatskoj, gdje je, između ostalog, vodio Cibonu, Cedevitu, Split... Bio je i trener drugih ekipa kao što su Fortitudo Bologna, Virtus Roma, Beneton, Unicaja.

Košarkaška reprezentacija BiH će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 13. septembra igrati s Finskom, a već tri dana kasnije u Sarajevu dočekuje češku reprezentaciju.

Top Komentari

Tucce
Pogrešan izbor,pa šta je Repeša napravio sa reprezentacijom Hrvatske? Ništa.
3 30
Kiss
dobrodošao
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi