Reprezentativac BiH pokreće svoj košarkaški kamp
Sjajni centar i dojučerašnji igrač Sparsa odlučio se pokrenuti i košarkaški kamp, gdje se nada da će stručnjaci prepoznati talenat nekog od učesnika

Cilj pronalazak novih košarkaških talenata

Reprezentativac BiH pokreće svoj košarkaški kamp

D. Kurbegović

Nakon nekoliko sjajnih sezone u dresu sarajevskih Sparsa, te nastupa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Kenan Kamenjaš ovog ljeta potpisao je za podgorički Studentski Centar, gdje će imati priliku za dalje razvijanje i napredovanje.

Uporedo sa igračkom karijerom, ovaj mladi centar iz Vareša odlučio se napraviti i košarkaški kamp. Naime od 2. do 6. augusta ove godine održat će se Prvi međunarodni košarkaški kamp Poli Kenan Kamenjaš čiji je cilj okupiti mlade košarkašice i košarkaše uzrasta od 8 do 16 godina. Učesnici kampa će pet dana vrijedno trenirati u sklopu S.R.C Ajdinovići, a za najbolje učesnike slijede nagrade te svakako pažnja na njihovu daljnju karijeru.

Na Prvom međunarodomi košarkaškom kampu "Poli Kenan Kamenjaš" ove godine će prisustvovati do 70 učesnika iz svih dijelova Bosna i Hercegovine, ali i šire.

Organizatori košarkaškog kampa su poručili da je sve je spremno za prvi košarkaški kamp ovog tipa, koji će za cilj imati pronalaziti buduće košarkašice i košarkaše, te da će kamp samim porastom iz godine u godinu privlačiti sve više košarkaških stručnjaka i agenata koji su u potrazi za novim talentima. Osim košarkaških treninga, učesnici kampa će slušati sudijska predavanja, savjete ljudi koji su dio historije BiH košarke, ali i košarkaša i košarkašica koji trenutno brane boje Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Uvijek sam želio pomoći mladim, budućim košarkašima i košarkašicama i pružati im priliku i prostor za napredak i trening. Drago mi je što sam već u ranoj fazi svoje karijere krenuo raditi sa mladima, uživam u tome i željno očekujem ovogodišnji i sve naredne košarkaške kampove koje ćemo organizirati“, poručio je naš reprezentativac i novi košarkaš podgoričkog Studentskog Centra, Kenan Kamenjaš.

Promo

Top Komentari

Ante G.
Je li moguce ovo? :))) Do sada sam cuo da su svoje kampove imali Bodiroga, Djordjevic, sve sama elita svjetske kosarke... Ali da neko ko igra drugu regionalnu ligu napravi svoj kamp, i da je to jos vijest... Ali valjda sve ide sa ovim vremenom, gdje svaka ulica ima bar dva privatna univerziteta, gdje ima duplo vise diploma nego stanovnika... Gdje je lakse zavrsiti fakultet nego u opstini izvaditi rodni list...
2 8
zgembo.popuslic
Ovi kampovi su samo da uzmu pare djeci. Sta oni mogu djecu naucit za 5 dana treninga, taman da ih Greg Popovich trenira
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi