Mjesecima niko nije čuo za njega, sada se vratio na veliku scenu i postaje igrač Barcelone
Iskusni španski košarkaš se vraća na teren (Foto: Instagram)

Povratak velikana na teren

Mjesecima niko nije čuo za njega, sada se vratio na veliku scenu i postaje igrač Barcelone

M. Šljivak

Barcelona bi u narednim danima mogla dobiti veliko pojačanje. Fantastični košarkaš Ricky Rubio rekao je 'da' ponudi katalonskog velikana i očekuje se njegov potpis.

Ricky Rubio je šokirao sportski svijet kada je prošlog ljeta objavio kako se privremeno povlači iz košarke. Razlog je bio problem s depresijom i 33-godišnji playmaker je donio odluku da se skloni od svega.

Mjesecima se nije znalo gdje je i šta radi da bi početkom januara objavio kako zauvijek napušta NBA ligu. Košarku međutim jednostavno ne može tek tako ostaviti, a karijeru će nastaviti u Barceloni.

Fenomenalni bek već određeno vrijeme trenira s katalonskim velikanom.. Roger Grimau je odlučio da ga angažuje, rukovodstvo Barcelone ponudilo mu je ugovor i on je rekao 'da'.

Neće u Barci stavljati nikakav pritisak na Rubija. Za njih je najvažnije da je on tu, da nastavlja karijeru i nema dileme da će predstavljati ogromno pojačanje za katalonskog velikana.

Oglasi

Njemu je ovo povratak u dres Barce. 2009. godine je nakon izbora na NBA draftu odlučio prvo svoje kvalitete iskazati u ovom timu i proveo je dvije godine kao član Blaugrane.

U tom periodu je uzeo Euroligu, titulu prvaka Španije, te dva Kupa kralja, da bi potom 2011. godine otišao u NBA ligi gdje je napravio jako dobru karijeru nastupajući za Minnesota Timberwolves, Utah Jazz, Phoenix Suns i Cleveland Cavaliers.

NBA karijeru 33-godišnji košarkaš je okončao sa 698 odigranih utakmica i prosjekom od 10.8 poena, 7.4 asistencije i 4.1 skoka po utakmici.

Rubio otkrio tamnu stranu života

Španski košarkaš nedavno je saopštenjem otkrio kako je bio u katastrofalnom psihičkom stanju.

"30. juli je bila najteža noć u mom životu. Um mi je bio na tamnom mjestu i nisam imao kontrolu nad situacijom i odlučio sam zaustaviti karijeru.

Oglasi

"Jednog dana, kada za to bude pravo vrijeme, volio bih podijeliti svoje iskustvo sa svima kako bi i vi mogli pomoći drugima koji prolaze kroz slične situacije. Do tada svoj život želim zadržati privatnim", poručio je Rubio.

Španski novinar Carlos Jimenez otkrio je potom kako je Ricky mentalno 'pukao' zbog čestih povreda.

"Prošao je kroz povrede koje su znale trajati po osam mjeseci, bio je pod konstantnim pritiskom od 14. godine kada je postao profesionalac. Nije to shvatio odmah", rekao je Jimenez.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najvažnije je da je Rubio sada veoma dobro. Izborio se s problemima koje je imao, a Barca će u njemu imati ogromno pojačanje za nastavak sezone u kojoj su ciljevi uvijek veliki.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi