Fizičko čudovište od 12 godina - Svi u nevjerici gledaju u čudo iz Burkine Faso

Mohamed Dabone dominira

Fizičko čudovište od 12 godina - Svi u nevjerici gledaju u čudo iz Burkine Faso

M. Šljivak

Košarkaška sekcija Barcelone u svojim redovima ima pravu zvijer. Mohamed Dabone ima samo 12 godina i visinu od 208 centimetara, te mu se predviđa velika karijera.

Mohamed Dabone još jedan je u nizu afričkih dječaka koji su dobili šansu da izgrade karijeru na evropskom tlu. On je jedan zaista poseban dječak o kojem će se još dosta toga čuti.

Njegova visina je ta koja privlači veliku pažnju. Iako je rođen 2011. godine on već ima 208 centimetara i očekuje se da će još rasti u narednim godinama.

Dabone je očekivano veoma dominantan u omladinskim kategorijama. Igra u brojnim selekcijama i pokazuje izuzetne sposobnosti.

Iako je i ofanzivno dosta dobar, 12-godišnjak je posebno fenomenalan u odbrani. Protivnici ne mogu previše pored njega pod košem i često dobiju 'rampu' na putu prema košu.

Oglasi

Dječak iz Burkine Faso je fizičko čudovište. Ima priliku raditi sa sjajnim trenerima koji se brinu o njegovoj košarkaškoj inteligenciji i u budućnosti bismo mogli još dosta čuti o ovom momku.

Ovakva dominacija je zaista prava rijetkost. Sa 12 godina uništava i mnogo starije rivale, djeluje nezaustavljivo i samo je pitanje koliku će karijeru ovaj dečko napraviti.

Već je Mohamed zapao za oko i NBA skautima. Pažljivo se prati njegov razvoj jer definitivno momak ima sve karakteristike da postane istinska košarkaška zvijer.

Naravno, s očekivanjima treba biti veoma oprezan. Dosta je velikih talenata tek tako propalo iako su bili dominantni u omladinskim kategorijama, pa njegova trenutna dominacija ne mora ništa da znači.

Mohamed trenutno leti kroz zrak. Pruža brutalne partije u dresu Barcelone i lako bi mogao biti nova velika stvar u svijetu košarke.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Španci su u prošlosti imali nekolicinu košarkaša iz Afrike u svom nacionalnom timu. Među njima su Usman Garuba, Ilmane Diop, Serge Ibaka, a uskoro će to vjerovatno biti i Mohamed Dabone.

Top Komentari

stranputica
Dijete, sa 12 godina ne može imati ovakvu motoriku....
0 0
plemic
opet bajke o dvanaestogodišnjaku koji se odavno brije, a majka mu umrla prije dvadesetak godina. pola sportaša koji dolaze iz afrike ima "divče" i li da budem jasniji falcifikat dokumentaciju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi