Ricky Rubio ima novu taktiku: Harden te ne može izblamirati ako ga ne napadneš
Foto: Screenshot

Odbrana Rubija na Hardenu je neobjašnjiva

Ricky Rubio ima novu taktiku: Harden te ne može izblamirati ako ga ne napadneš

S. Bošković

Houston Rocketsi sinoć su u prvoj utakmici NBA play-offa na domaćem parketu savladali Utah Jazz rezultatom 122:90.

U ovom meču briljirao je James Hardeon koji je ubacio 29 poena, imao deset asistencija i osam skokova.

Ipak, jedna situacija s ovog meča ostati će upamćena.

Naime, James Harden vodio je loptu na protivničku tribinu, a bio je "čuvan" od strane Rickyja Rubio. No, playmaker Jazza je se odlučio za nekonvencionalnu odbranu na Hardenu koju je riječima teško opisati. Rubio je odlučio da uopšte ne napada loptu, nego da sa strane čuva Hardena koji je djelovao kao da mu nije jasno šta to njegov protivnik pokušava.

Top Komentari

Ingot
Jasno je onima koji prate NBA, sto bi jedan novinar koji pise o tome trebao da radi..fazon je u tome da ne daju Hardenu da ide ulaz sa lijeve strane pa ga tjeraju desno..tj. pokusavaju jer slabo Bradu ko moze zaustaviti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti