Pojavio se u javnosti nakon pet mjeseci i saopštio da je kraj: "Bio sam na veoma mračnom mjestu"
Nakon nekoliko mjeseci španski košarkaš se oglasio

Rubio se oglasio

Pojavio se u javnosti nakon pet mjeseci i saopštio da je kraj: "Bio sam na veoma mračnom mjestu"

Midhat Šljivak

Španska košarkaška zvijezda Ricky Rubio pojavio se u javnosti nakon nekoliko mjeseci. Saopštio je kako napušta NBA ligu, ali ne i da završava profesionalnu karijeru.

Ricky Rubio nestao je iz javnosti prije nekoliko mjeseci. Saopštio je kako se želi posvetiti svom mentalnom zdravlju i niko o njemu nije čuo ni glasa još od augusta prošle godine.

Danas se 33-godišnjak obratio javnosti. Izdao je saopštenje u kojem je naveo kako se oprašta od NBA karijere, ali ne i da definitivno završava s profesionalnim sportom.

"30. juli je bila jedna od najtežih noći u mom životu. Um mi je bio na tamnom mjestu. Nekako sam znao da idem u tom pravcu, ali nisam ni slutio da nemam kontrolu nad situacijom. Odmah sam nakon toga odlučio zaustaviti karijeru", počeo je obraćanje Rubio i nastavlja:

"Jednog dana, kada za to bude pravo vrijeme, volio bih podijeliti svoje iskustvo, kako bi i vi mogli pomoći drugima koji prolaze kroz slične situacije. Do tada, volio bih da zadržim svoj život privatnim iz poštovanja prema porodici i sebi, jer se još uvijek borbim. Ponosan sam što želim reći da se osjećam mnogo bolje i da je iz dana u dan bolje.

Oglasi

"Želio sam postaviti ovu poruku danas jer je moja NBA karijera došla do kraja. Sve je počelo 2009. godine na NBA draftu. Kakav san. Nakon 12 godina u ligi, uspona i padova, skupio sam dosta lijepih uspomena i poznanstava. Minnesota, Utah, Phoenix i Cleveland. Hvala vam", istakao je Rubio i zaključuje.

"Posebno ću spomenuti moj posljednji dom - Cleveland. Znam da je težak način na koji se sve završilo i nisam slutio da će se sve ovako završiti. Vi ste sjajna organizacija, puna poštovanja i razumijevanja situacije. Hvala za ljubav i podršku", rekao je Rubio.

Španski novinar: "Ricky Rubio je 'pukao' pod pritiskom

Španski novinar Carlos Jimenez upućen je u kompletna dešavanja oko Rickyja Rubija. Zna tačno šta mu se dogodilo.

"Bolje je i nastavlja s napretkom. Oprostio se od NBA lige, ali ne od košarke i nacionalnog tima", govori Jimenez i dodaje:

"Prošao je povrede koje su znale trajati po osam mjeseci, bio je pod konstantnim pritiskom od 14. godine kada je postao profesionalac. Nije to shvatio odmah. Čak i ako ne zaigra više nikad, bit će inspiracija mnogima", rekao je Jimenez.

Ricky Rubio je karijeru počeo kao 14-godišnjak u Joventutu, a prije odlaska u NBA ligi, dvije sezone je proveo u Barceloni.

Rubio je osvojio ACB ligu, Euroligu, EuroCup, Kup Kralja, postao je svjetski prvak i MVP prvenstva s reprezentacijom Španije 2019. godine, ima dva zlata i dvije bronze s Eurobasketa.

Tokom NBA karijere španski košarkaš je na prosjeku od 10.8 poena i 7.4 asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti