Niko ne zna gdje je čuveni španski košarkaš - Nestao je prije nekoliko mjeseci i nema mu traga
Odlučio se posvetiti zdravstvenom problemu

Ni u klubu ne znaju ništa

Niko ne zna gdje je čuveni španski košarkaš - Nestao je prije nekoliko mjeseci i nema mu traga

Midhat Šljivak

Čuveni španski košarkaš Ricky Rubio nestao je iz javnosti prije nekoliko mjeseci. 33-godišnjak je početkom augusta prošle godine odlučio otići iz svijeta košarke i posvetiti se borbi s mentalnim problemima.

Ricky Rubio (33) već je mjesecima van parketa. Španski košarkaš je početkom agusta odlučio da se povuče na neodređeno vrijeme, a razlog su psihički problemi s kojima se nosi.

"Odlučio sam zaustaviti profesionalne aktivnosti i posvetiti se psihičkom stanju. Molio bih vas da poštujete moju privatnost kako bih se izborio s ovim teškim trenucima", poručio je tada Rubio.

U njegovom timu Cleveland Cavaliersima ne znaju ništa o 33-godišnjem playmakeru. Potvrdio je to trener JB Bickerstaff.

"Zaista nemam nikakvu informaciju o njemu", kratko je saopštio trener Cavaliersa.

Oglasi

Problemi španskog košarkaša s mentalnim zdravljem počeli su u decembru 2021. godine kada je zaradio tešku povredu koljena. Nekoliko mjeseci kasnije potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 18.4 miliona dolara i izgledalo je kako je s njim sve u najboljem redu.

Međutim, očigledno se Rubio bori s jako teškom bolesti. Depresija je jedan od vodećih ubica u svijetu, pa je čuveni košarkaš odlučio da se posveti svom mentalnom zdravlju i da sve ostavi po strani.

Sklonio se potpuno od svega. Niko ne zna gdje je i šta radi i definitivno ga ove sezone nećemo gledati na parketima NBA lige. Pitanje je hoće li uopšte više i zaigrati košarku.

Ricky Rubio je sa 14 godina postao profesionalac

Ricky Rubio je sa samo 14 godina počeo profesionalnu karijeru. Debitovao je u ACB ligi u dresu Joventuta, tima u kojem je započela njegova avantura.

Dvije godine kasnije sa 16 godina debituje i u Euroligi, bio je istinska senzacija Joventuta, a potom i Barcelone s kojom je proveo dvije godine.

Oglasi

U NBA ligu je stigao 2011. godine. Nastupao je za Minnesotu, Utah, Phoenix, a od 2021. godine je član Cleveland Cavaliersa.

Tokom karijere u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta na prosjecima je od gotovo 11 poena i preko sedam asistencija po meču, no najveće stvari je postigao u Evropi, te s reprezentacijom Španije.

Rubio je osvojio ACB ligu, Euroligu, EuroCup, Kup Kralja, postao je svjetski prvak i MVP prvenstva s reprezentacijom Španije 2019. godine, ima dva zlata i dvije bronze s Eurobasketa.

Također, s Olimpijskih igara donio je srebro i bronzu i definitivno je njegova karijera maksimalno ispunjena trofejima.

Nažalost, od parketa su ga odvojile druge stvari i za nadati se da će s njim uskoro sve biti u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi