Kao grom iz vedra neba: Završava li se jedna velika karijera?

Rubio se povlači

Kao grom iz vedra neba: Završava li se jedna velika karijera?

Midhat Šljivak

Pravi šok danas se desio u svijetu košarke. Španski košarkaš Ricky Rubio (32) odlučio je uzeti pauzu od profesionalnih aktivnosti i neće ga biti na terenu određeni period. Povukao se iz reprezentacije i navodno bi čak mogao i okončati karijeru.

Ricky Rubio odlučio je prekinuti sve profesionalne aktivnosti. Zbog psihičkih problema 32-godišnji španski košarkaš je napustio reprezentaciju i želi se posvetiti svom zdravlju.

Košarkaš Cleveland Cavaliersa uzet će pauzu, ali još uvijek nije poznato hoće li potpuno zaustaviti karijeru i posvetiti se borbi s mentalnim problemima.

"Odlučio sam prekinuti profesionalne aktivnosti kako bih se posvetio mentalnom zdravlju. Hvala svima na podršci koju sam dobio i zamolio bih vas da poštujete moju privatnost kako bih se izborio s ovim teškim trenucima. Dobit ćete više informacija kada budem spreman na to", poručio je Ricky Rubio.

Rubio je ugovorom s Cavsima do 2025. godine, a 32-godišnji košarkaš je na scenu stigao još kao tinejdžer u dresu španskog Joventuta i bio je istinska senzacija.

Oglasi

Nakon tima iz Badlone nastupao je dvije godine za Barcelonu, da bi potom otišao u najjaču košarkašu ligu svijeta (NBA) gdje je već 12 godina.

U dva navrata je nastupao za Minnesota Timberwolvse, a nastupao je još za Utah Jazz, Phoenix Sunse i u konačnici Cleveland Cavalierse.

Tokom NBA karijere španski košarkaš je na prosjeku od 10.8 poena i 7.4 asistencija po meču.

Standardan je član reprezentacije Španije s kojom je uzeo dva evropska i jedno svjetsko zlato, dvije evropske bronze, te srebro i bronzu na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti