Francuzi za dlaku izbjegli jednu od najvećih blamaža u svojoj historiji!

Liban pružio sjajnu partiju

Francuzi za dlaku izbjegli jednu od najvećih blamaža u svojoj historiji!

Endin Čaušević

Košarkaši Francuske danas su uz dosta muke pobijedili Liban sa 85:79 u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, ali ova pirova pobjeda im neće značiti ništa jer su već ranije izgubili šanse da se plasiraju u narednu rundu ovog takmičenja.

Francuzi su bez dileme najveće razočaranje na dosadašnjem dijelu Mundobasketa jer su za mnoge bili jedni od favorita da dođu do borbe za medalje, no Trikolori su na kraju ispali već u grupnoj fazi.

Košarkaši Francuske prvo su doživjeli debakl u okršaju protiv Kanade, a potom je uslijedio pravi šamar u okršaju protiv Latvije koja je uspjela da ih pobijedi nakon produžetka i osigura mjesto u narednoj rundi.

Taj poraz značio je kraj za Francusku što se tiče borbe za narednu fazu Svjetskog prvenstva, a danas su Trikolori igrali protiv Libana da sačuvaju svoju čast i to su uspjeli da urade uz dosta muke.

Francuska je i danas bila pred jednom od najvećih blamaža u svojoj historiji jer je Liban pružio sjajan otpor i bio blizu pobjede, no u finišu meča su posustali što je Francuska žestoko kaznila.

Oglasi

Od prve minute gledali smo veliku borbu u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Prva dionica pripala je Libanu sa 20:19, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 38:37 za ekipu Francuske.

Liban je u trećoj četvrtini nastavio s odličnom igrom i ponovo su uspjeli da dođu do prednosti, ali kada se meč "lomio" Francuska je uspjela da bude u svom najboljem izdanju.

Francuzi su igrali odličnu odbranu u finišu utakmice i otišli na devet poena prednosti (74:65) i činilo se da je sve gotovo. No, nevjerovatni Liban se ponovo vratio i smanjio na 82:79 i unio ponovo neizvijesnost u meč.

Ipak, u posljednjoj minuti Batum pogađa trojku koja je prelomila meč. Na kraju Libanci nisu imali odgovor, a Francuska je na kraju slavila sa 85:79.

Francuze je do pobjede vodio Yabusele sa 18 poena, dok je 17 ubacio Fournier. U ekipi Libana nevjerovatan meč odigrao je Arakji jer je ubacio čak 29 poena, te je dodao još četiri asistencije i tri skoka.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Liban je upisao tri poraza u grupnoj fazi, a ove dvije selekcije igrat će još za ukupni plasman na Svjetskom prvenstvu s ostalim ekipama koje nisu uspjeli da se plasiraju u narednu rundu ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi