Evropski viceprvaci Francuzi stižu u BiH, određeno mjesto odigravanja meča

Biće to kvalitetan ispit za našu reprezentaciju

Evropski viceprvaci Francuzi stižu u BiH, određeno mjesto odigravanja meča

Samir Mlaćo

Novi ispiti slijede za košarkašku reprezentaciju naše zemlje. Očekuju nas susreti kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a prvi rivali su Kipar i Francuska.

Gostovanje na Kipru je pred sami kraj narednog mjeseca, dok zatim u našu zemlju dolaze evropski viceprvaci Francuzi. Jasno je da će Francuska izazvati dosta pažnje, pa je KS BiH bio u dilemi gdje ugostiti ovu selekciju.

Na kraju je izbor pao na Tuzlu, pa će utakmica biti odigrana u dvorani Mejdan. Sigurno će bh. navijači ispuniti dvoranu i pružiti podršku Zmajevima, a istovremeno i na licu mjesta gledati košarkaške zvijezde u dresu Francuske.

Savez je ovu informaciju potvrdio putem zvanične stranice.

"Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2025 počinje narednog mjeseca, utakmicama protiv Kipra i Francuske.

Određene su lokacije na kojima će susreti biti odigrani. Reprezentacija Kipra ugostiti će izabranike selektora Adisa Bećiragića 23. februara u Nikoziji (Eleftheria Sports Arena), a meč počinje u 18 sati po našem vremenu.

Tri dana kasnije reprezentacija BiH bit će domaćin aktuelnom evropskom viceprvaku Francuskoj u tuzlanskom Mejdanu, uz početak od 19 sati. Informacije o ulaznicama Košarkaški savez BiH objavit će naknadno.

Okupljanje Zmajeva je zakazano za 19. februar, u Tuzli", stoji u objavi Saveza.

Svakako da će biti zanimljivo vidjeti na koje će igrače računati selektor Bećiragić u navedenim utakmicama, a sigurno će biti i dosta dilema.

Spominju se i pojedine euroligaške zvijezde, no čini se da od toga nema ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi