Rusi misle samo i isključivo o pobjedi nad BiH

Rusi misle samo i isključivo o pobjedi nad BiH

E. Škorić

Ruska košarkaška reprezentacija u nedjelju želi pobjedu protiv BiH u meču 4. kola prve runde kvalifikacija za Mundobasket.

Rusi su tek nakon produžetka pali u Strasbourgu protiv Francuske, ali u Permu žele da pobijede BiH i ovjere plasman u drugi krug.

"Nemamo neki poseban plan za ovaj meč, ali moramo da pobijedimo i ispravimo situaciju u grupi. Nismo očekivali da ćemo odmah izgubiti na startu od BiH. No, imali smo problem - Karasev nije mogao da igra", rekao je ruski selektor Sergej Bazarevič.

Ko će sve dobiti šansu u ovoj utakmici?

"Imamo dobar roster, gledat ću da svi dobiju šansu, ali ponavljam da je pobjeda najvažnija".

Sergej Karasev je veliko pojačanje ruskom timu uz Vitalija Fridzona. Obojica će u Permu igrati sutra protiv Zmajeva.

"Šteta što smo izgubili neke od glavnih igrača iz CSKA i Khimkija, ali borit ćemo se. Najvažnije je da nas navijači podrže. Naravno, nedostatak igrača utječe i na naše protivnike. No, ovi momci koji su tu dat će sve od sebe. Pokazali smo u Strasbourgu da nismo bezopasni", zaključio je Karasev.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"To je bio glup poraz. Sada mislimo samo o pobjedi, ali možemo govoriti o revanšističkom raspoloženju. Inače, ruska reprezentacija je jedna velika porodica, a ova kohezija bi mogla da bude ključ uspjeha", riječi su košarkaša Rusije Dmitriyja Kulagina.

Susret Rusije i BiH igra se u Permu od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi