Strah i trepet: Rusija u najjačem sastavu dočekuje BiH
Rusija će biti veoma opasan rival ukoliko se svi igrači sa spiska odazovu selektoru

Selektor Bazarevič objavio spisak

Strah i trepet: Rusija u najjačem sastavu dočekuje BiH

Selektor reprezentacije Rusije Sergej Bazarevič objavio je spisak košarkaša na koje će računati za naredne susrete u kvalifikacijama za SP.

Reprezentacije Rusije će krajem ovog mjeseca odmjeriti snage sa našim nacionalnim timom, a za razliku od tog meča u Skenderiji Rusi će biti znatno jači, ako se odazovu svi košarkašisa spiska.

Podsjetimo, naš tim je u Skenderiji slavio pobjedu sa 81:76 protiv favorizovanog rivala, a Rusija je na tom susretu nastupila bez velikih zvijezda kao što su Aleksej Šved, Andrej Voroncevič ili Nikita Kurbanov.

Ipak, na domaćem parketu bi trebali istrčati u najjačem sastavu, a on izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dmitri Kulagin (Lokomotiv), Mihail Kulagin (CSKA), Vitalij Fridzon (CSKA), Dmitri Hvostov (Lokomotiv), Aleksej Šved (Khimki), Pavel Antipov (Lokomotiv), Semen Antonov (CSKA), Nikita Balašov (Peno, Litvanija), Jevgenij Valijev (Zenit), Andrej Voroncevič (CSKA), Andrej Zubkov (Khimki), Vladimir Ivlev (Lokomotiv), Sergej Karasev (Zenit), Nikita Kurbanov (CSKA), Andrej Klimenko (Avtodor).

Podsjetimo, naš državni tim igra protiv Rusije 25. februara, a dva dana prije toga ćemo dočekati Belgiju.

Top Komentari

Jadnimi
Nama je bitno dobiti Belgiju, a u Rusiji se realno ne očekuje ništa
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi