Sa zvukom sirene završena pobjednička serija Zrinjskog

Kakanj slavio

Sa zvukom sirene završena pobjednička serija Zrinjskog

E. Škorić

Kakanj i Zrinjski su odmjerili snage u okviru osmog kola prvenstva BiH, a pobjednik je bila domaća ekipa, koja je slavila sa 72:71.

Zrinjski je u Kakanj došao kao lider sa svih sedam pobjeda u prvih sedam mečeva, pa je želio da nastavi fantastičnu seriju, dok je Kakanj također u jednom dobrom nizu i za imperativ je imao trijumf. U jednoj zaista sjajnoj utakmici s dosta preokreta, Kakanj je slavio pobjedu.

U prvoj četvrtini Zrinjski je bio bolji za pola koša (21:20), da bi na poluvremenu gosti iz Mostara imali ugodnih plus osam (39:31).

Kakanj se u nastavku vraća, te meč biva izuzetno neizvjestan, posebno u zadnjih 120 sekundi, pri rezultatu 68:68.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U tim trenucima Demić pogađa trojku za vodstvo Zrinjskog 71:68, ali u zadnjoj minuti se dosta toga izdešavalo, da bi Dedić sa zvukom sirene donio pobjedu Kakanjcima.

U timu Zrinjskog najefikasniji je bio Miličević sa 15 poena, po 11 su dodali Ramljak i Demić, Brummitt je ubacio 10, dok je kod Kaknja Mirković, kao i Talić, ubacio 16, a Dedić 13 poena. Negovanović je meč završio s 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije