Amerikanci bijes iskalili nad Iranom
Foto - EPA

54 razlike za SAD

Amerikanci bijes iskalili nad Iranom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država došla je do prve pobjede na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon što su u prvom kolu poraženi od Francuske, Amerikanci danas nisu imali previše problema protiv selekcije Irana, koju su potpuno razbili rezultatom 120:66.

Tim Gregga Popovicha je od prve minute dominirao u ovom meču. Već nakon deset minuta igre bilo je plus 16 (28:12), a do poluvremena je razlika narasla na 30 poena, 60:30.

I nastavak meča donosi potpunu dominaciju košarkaša Sjedinjenih Američkih Država. Blo je samo pitanje sa koliko će se razlike ovaj meč završiti.

Tokom treće dionice prednost je išla do plus 44. Nakon 30 minuta bilo je 39 razlike u korist američke selekcije (82:43) koja nije stala ni u posljednjoj dionici.

Prednost SAD-a rasla je iz napada u napad. Iran je bio potpuno nemoćan, a na kraju je tim Gregga Popovicha slavo pobjedu od 54 razlike.

Damian Lillard je predvodio Amerikance sa 21 poenom u ovom meču, dok je najefikasniji kod Irana bio Hamed Haddadi sa 15 poena.

Amerikanci u posljednjem kolu igraju protiv Češke, dok Irancima slijedi duel protiv Francuske.

Top Komentari

Husrefbeg22
Amerikanci su igrali tako zato sto je to Iran, iz politickih razloga. Napucali ih trampovci.
4 0
realista1982
Ovi ko Zeljo...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti