"Dobra organizacija Saveza dala bi klubovima vjetar u leđa"

Legendarni Samir Avdić

"Dobra organizacija Saveza dala bi klubovima vjetar u leđa"

H. Zilić

U novoj epizodi podcasta SportSport.ba "Moja garaža - moja pravila! powered by TylolHot", gostovali su legendarni košarkaš Samir Avdić i njegov sin Rijad.

Samir je između ostalog govorio i o organizaciji KSBiH, tačnije koliko je organizacioni sistem u Savezu ključan za razvoj sporta.

"Košarka je među prvim sportovima nakon rata integrisala i krenula u zajednički život. Ako samo za primjer uzmemo NFSBiH koji je je posložen zato što je UEFA krovna kuća i ona je kazala ovo je organizaciona šema, ja ne vidim kakav može da bude problem da se po istom modelu organizuje košarkaški savez", rekao je Avdić, a zatim nastavio:

"Dobra organizacija krovne kuće daje prohodnost razvoju i svakome je u interesu da dođe u PLBiH. Mislim da je još uvijek problem klupskog interesa unutar struktura. I svako gleda da uobliči svoj interes, ono meni je važno moj klub bude u vrhu, da bude u ABA ligi... Ja sam to javno govorio da se moramo riješiti balansa. Svima će nam biti lakše i bolje da funkcionišemo."

Dobra organizacija Saveza je ključ svega.

"Mi imamo 38 državnih Saveza po zakonu o sportu organiziranih u BiH. U košarci imamo državni Savez, Savez RS, a vamo u Federaciji imamo tri regionalna i KS Herceg Bosne, tako mislim da je stvar dogovora zajedničkog i interesa i da se integrišemo u interesu u košarke. Dobra organizacija Saveza dala bi klubovima vjetar u leđa da znaju za šta se takmiče."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi