"Unicaja me kaznila, bila je to tada velika svota, ali ja sam osjećao potrebu da igram za BiH"

Samir Avdić ispričao anegdotu iz karijere

"Unicaja me kaznila, bila je to tada velika svota, ali ja sam osjećao potrebu da igram za BiH"

E. Škorić

Gostujući u podcastu portala SportSport.ba "Moja garaža, moja pravila! powered by TylolHot", Samir Avdić otkrio je jednu anegdotu iz vremena dok je igrao za Unicaju u Španiji.

Avdić je nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaška legenda sa bogatom karijerom. Iako je igrao za velike timove, za njega je nošenje dresa BiH bila posebna stvar.

Tako je jednom prilikom dok je igrao za Unicaju, žestoko novčano kažnjen jer je bez odobrenja kluba otišao da odigra utakmicu u Anconi u dresu BiH.

"Ovo nikad nisam ispričao i sada ću evo iskoristiti priliku da to kažem u javnost. Rahmetli Mejra Poljo, koja mi je bila agent i bili smo vrlo bliski prijatelji, organizovala je utakmicu u Anconi i bilo je baš nešto za BiH. Ja sam tad igrao za Unicaju iz Malage i treneru sam objasnio da hoću da igram za reprezentaciju. Rekao sam mu da se organizuje jedna utakmica koja je meni vrlo važna. On meni kaže 'Samire nemoguće, mi igramo protiv Seville', ali ja njemu govorim, osjećam potrebu da idem i hoću da igram za BiH. Tražio sam da razgovaram s predsjednikom. Otišao sam i kaznili su me", kazao je Avdić.

"Pošto je BiH u pitanju, odlučio sam da odem. Na kraju sam novčano kažnjen, mada me nisu suspendovali. Bila je to fina svota para, ali ne žalim".

Top Komentari

user1593509319
Unistili ste ti i konakovic KK Bosnu da imate obraza nikada ne bih pricali o kosarci
1 11
Shojich07
Ovi ljudi su volili zemlju, evropsko prvenstvo rat u BiH, oni najbolji dosadašnji rezultat od kada igra reprezentacija
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi