Marković i Sassari srušili člana Eurolige
FOTO: Guliverimage

Iznenađenje u Lega A

Marković i Sassari srušili člana Eurolige

H. Zilić

U 21. kolu košarkaške italijanske Lege A sjajan meč odigrali su Dinamo Sassari i euroligaš Virtus iz Bologne, a domaća ekipa je priredila iznenađenje i slavila rezultatom 93:88.

Ekipa koju odnedavno sa klupe predvodi bh. stručnjak Nenad Marković odigrala je sjajan meč koji je većinom protekao u egalu, a Sassari je u završnici imao više koncetracije i preciznosti.

Prva četvrtina pripala je Sssariju sa 27:25, druga četvrtina također 17:15, tako da su domaći na poluvremenu imali +4 (44:40).

Virtus je dobio treći period 22:21 i drama nas je čekala u posljednjoj četvrtini koja donijela vrlo efikasnu košarku s obje strane. U posljednjem periodu domaćini su sačuvali prednost, dobili četvrtinu rezultatom 28:26 za konačnih 93:88.

Sassari je do trijumfa predvodio Jefferson sa 29 poena i šest asistencija, Tyrre je pomogao sa 17 ubačenih poena.

Oglasi

U redovima Vritusa zapažen je bio Belinelli sa 21 poenom, a po 11 poena su ubacili Hackett, Lundberg i Polonara.

Sassari je sada na 12. poziciji s omjerom 9-12 i jednu pobjedu zaostaju sa pozicijama koje vode u play-off, a od odlaska Markovića na klupu imaju omjer 2-2. Sa druge strane Virtus je drugoplasirani, sada su na omjeru 15-6, dok lider Brescia ima omjer 16-4 uz meč manje.

U narednom 22. kolu Marković sa Sassarijem ima još jednu tešku utakmicu idu u goste četvrtopalsiranoj ekipi Venezije, dok Virtus na svom parketu dočekuje Armani Milano u velikom derbiju italijanske košarke.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Italijanska košarkaška lega A, 21. kolo:

Sassari - Virtus Bologna 93:88 (27:25, 17:15, 21:22, 28:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi