Scottie Pippen kao nikad prozvao Jordana - Nazvao ga užasnim i LeBrona proglasio najvećim
Scottie Pippen je uvijek sebe smatrao boljim igračem od Michaela Jordana (Foto: EPA)

James je za njega statistički najbolji ikad

Scottie Pippen kao nikad prozvao Jordana - Nazvao ga užasnim i LeBrona proglasio najvećim

M. Šljivak

Michaela Jordana mnogi ljudi širom svijeta smatraju najboljim igračem koji se pojavio u povijesti košarke, ali njegov nekadašnji saigrač iz Chicago Bullsa Scottie Pippen ne misli baš tako i nazvao ga je 'užasnim'. Također, označio je LeBrona Jamesa kao najvećeg ikad.

Scottie Pippen često je po završetku profesionalne karijere prozivao legendarnog Michaela Jordana. Smatra ga precijenjenim i da je on zapravo bio ključan čovjek za Bullse u osvajanju šest naslova prvaka tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Sada je Pippen ponovo u akciji protiv Michaela. Nazvao ga je užasnim igračem i LeBrona Jamesa je označio kao najvećeg.

"Statistički će LeBron James biti najveći koji je ikad igrao košarku. Ne postoji mu niko ravan. Apsolutino niko", rekao je Pippen i zatim se okrenuo prema Michaelu i pokušao je malo 'izvaditi' stvari.

"Je li LeBron najveći ikad? To ću vam ostaviti za priču jer za mene ne postoji tako nešto. Naš sport je timski i jedan igrač ne može napraviti ništa".

"Gledao sam Michaela Jordana prije nego što sam došao u Bullse. Jeste li i vi? Bio je užasan igrač. Bio je užasan saigrač i sve je radio sam. Uzimao je užasne šuteve, ali odjednom smo postali pobjednički tim i svi su zaboravili ko je zapravo bio", poruka je Scottieja Pippena

Oglasi

Danas 57-godišnji Scottie Pippen je u bogatoj karijeri pored Chicago Bullsa igrao još za Houston Rocketse i Portland Trail Blazerse. Karijeru je okončao sa prosjekom od 16 poena po utakmici.

Kakav krah NBA legende: Iznajmljuje sebe za 333.000 dolara na dan

Scottie Pippen je apsolutna legenda NBA lige. Uz Michaela Jordana uzeo je šest titula prvaka u Chicago Bullsima, ali je u tom periodu uspio zaraditi poprilično skromnu cifru za jednu veliku zvijezdu.

U ljeto 1991. godine Pippen je potpisao sedmogodišnji ugovor vrijedan 'samo' 18 miliona dolara. Požurio je s potpisom kako bi osigurao porodicu koja je živjela poprilično skromno i dobio je jedan od najlošijih ugovora jedne sportske zvijezde u historiji.

Pokušao je potom Pippen promijeniti ugovor. Nije mu to uspjelo, a nije pomogao ni bojkot kojeg je u jednom trenutku imao prema Bullsima.

Danas je, prema određenim informacijama Pippen 'težak' oko 20 miliona dolara. Međutim, to očigledno nije tačno jer se legendarni košarkaš odlučio na biznis ponudu kako bi zaradio novac.

Tako je Pippen u ponudu stavio sam sebe. Spreman je provesti dan s vama za 333.000 dolara na dnevnom nivou i ponuda je veoma zanimljiva. U 'paketu' pored cjelodnevnog druženja s Pippenom, možete igrati košarku protiv njega i sina Scottieja Pippena Juniora, a dan završava večerom.

Također, tokom druženja klijent će isprobati Pippenov burbon viski,a kući će otići s autogramom na njegovoj knjizi 'Unguarded'. Sve to košta 333.000 dolara, ali teško je vjerovati da će biti zainteresovanih za ovako nešto jer je zaista sve poprilično bizarno.

Treba napomenuti da je Scottie Pippen od NBA ugovora zaradio ukupno 110 miliona dolara. U prvih 11 sezona je uzeo 'samo' 23 miliona, a u ostatku karijere je uzeo 87 miliona.

Ipak, očigledno loša ulaganja su ga koštala. Milioni više nisu dostupni na računu i Scottie je prinuđen da radi ovakve stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti