Šehovac: Protiv Sutjeske potvrditi izlazak iz krize

Težak meč pred Sparsima

Šehovac: Protiv Sutjeske potvrditi izlazak iz krize

Košarkaši OKK Spars sutra će tražiti prvu pobjedu u tekućoj sezoni ABA 2 lige.

Sarajlije su u prva tri kola regionalnog takmičenja poražene od Rogaške, MZT-a i Borca, a iako im u goste sada dolazi veoma kvalitetni tim Sutjeske, vjeruju kako je došlo vrijeme da slave.

Svoja očekivanja uoči utakmice iznio je trener Sparsa Goran Šehovac, čijem timu je svakako dozu optimizma ulio i trijumf koji su Sparsi ostvarili u prvenstvu nad Širokim.

„Sigurno naš čeka težak meč. Nadam se da smo mi pobjedom u Širokom Brijegu najavili izlazak iz krize i loših rezultata, što moramo da potvrdimo na sutrašnjoj utakmici. Što se tiče Sutjeske, radi se o jednoj iskusnoj ekipi na bekovskim pozivijama sa Kneževićem i Pavičevićem, koji su glavni motori i pokretači svih akcija. Takođe tu su i visoki igrači, Lalović i Sejfić, koji nam mogu napraviti dosta problema", kazao je Šehovac, pa se osvrnuo na zdravstveni bilten.

"Imamo manjih zdravstvenih problema, ali svi će biti spremni za sutrašnju utakmicu. Raduje nas povratak Buze i Grubelića, koji izlaze iz povreda, i koji su vrlo kvalitetno odigrali utakmicu u Širokom. Nadam se da će nastaviti kontinuitet kvalitetnih igara. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače, jer njihova podrška će nam biti od velike pomoći.“

Optimizma ne manjka ni kod igrača Kenana Kamenjaša.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

„Pred nama je veoma teška utakmica protiv ekipe Sutjeske, protiv koje smo igrali u pripremnom periodu na turniru u Širokom. Iako smo ih tada pobijedili, to ne mora ništa da znači jer su u pitanju različita takmičenja i sastav ekipa. Nakon četiri poraza, nadam se da smo pobjedom u Širokom izašli iz krize i da ćemo sutra na terenu biti prava ekipa i pokazati zašto smo pripremni period odradili bez ijednog poraza."

I dok je Spars na dnu tabele u ABA 2 ligi, Sutjeska je na četvrtom mjestu s dvije pobjede.

Top Komentari

GMOkokoshka
ma imate Vrabca ne sikirajte se, necete pobjediti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti