Sekunde za infarkt u Morači!
Foto: Screenshot

Velika pobjeda Budućnosti za 2-1 u seriji

Sekunde za infarkt u Morači!

Nakon brejka Budućnosti u Beogradu i 1-1 u pobjedama poslije dvije prve utakmice, finalna serija ABA lige se preselila u Podgoricu.

Budućnost je nošena domaćim navijačima u Morači došla do trijumfa i povela sa 2-1 u seriji protiv Crvene zvezde. Konačni rezultat susreta je bio 78:77, ali je vrlo lako pobjeda mogla otići i u ruke "crveno-bijelih".

Zvezda je imala napad za pobjedu. James Feldeine se našao neometan na šutu za tri poena četiri sekunde prije kraja meča, ali je promašio. Ipak, imala je Zvezda novu priliku. Do lopte koja se odbila od obruč došao je zaboravljeni Mathias Lessort koji je imao lagan zadatak da iz odbojke loptu probaci kroz obruč i donese gostima pobjedu.

Ipak, Lessort nije uspio, a košarkaši Budućnosti su došli do skoka i velike pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podgoričani su sada jednu pobjedu udaljeni od titule prvaka ABA lige, a naredni susret serije se igra u subotu od 21:00 sati, također u Podgorici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi