Alimpijević: Želimo se vratiti u Pionir

Trener Zvezde nakon pobjede

Alimpijević: Želimo se vratiti u Pionir

Košarkaši Crvene Zvezde večeras su na domaćem parketu slavili pobjedu protiv Budućnosti rezultatom 69:59 i na taj način su poravnali rezultat u finalnoj seriji ABA lige na 1:1.

Meč je bio u egalu cijelim tokom, a Zvezda je tek u posljednjim minutama uspjela da se odlijepi koliko toliko i to joj je na kraju donijelo poravnanje rezultata.

Trener beogradske ekipe Dušan Alimpijević bio je zadovoljan nakon utakmice.

"Kao što je Budućnost jučer više željela pobjedu, mislim da smo je mi više željeli danas. Ponosan sam na igrače koji su ovo dobro iznijeli, pokazali su mentalnu zrelost. Oni su isključivo zaslužni za trijumf. Odbrana je danas bila mnogo bolja, za razliku od jučer", rekao je Alimpijević i nastavio:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Kontrolisali smo skok, 41:19 je konačan zbir. Danas će se jedni istaći, sutra drugi, to nije bitno, bitno je da slavimo. Znamo kakva će atmosfera tamo biti, ali mi želimo da se vratimo u Pionir".

Naredna utakmica finalne serije igra se u petak navečer u Podgrici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi