Košarkaški Zmajevi na krilima sjajnog Edina Atića pobjedom okončali kvalifikacije za SP

Bh. tim slavio protiv Bugarske

Košarkaški Zmajevi na krilima sjajnog Edina Atića pobjedom okončali kvalifikacije za SP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Iako je bh. tim već davno izgubio sve šanse da se nađe na Mundobasketu, ipak smo posljednje dvije utakmice kvalifikacija odigrali i više nego pristojno te smo upisali i jednu pobjedu.

Večeras je u Areni Zenica pala Bugarska koja je izgubila rezultatom 87:67.

Većim dijelom prve dionice Bugarska je bila nešto bolja i trojkama je održavala blagu prednost, a na pauzi odlazi sa jednim poenom razlike (25:24).

Ipak, bh. tim se budi u drugom dijelu. Kvalitetnom odbranom te efikasnom igrom u napadu pokazali smo Bugrima zube te okrećemo rezultat u našu korist. Na odmor izabranici Vedrana Bosnića odlaze sa prednošću 43:35.

U trećoj dionici smo većinom gledali izjednačenu košarku. Uporni Bugari se nisu predavali, ali naši momci im nisu dozvoljavali priključak te smo i treći period dobili i to sa 22:19.

Pitanje pobjednika rješavamo početkom posljednje četvrtine kada odlazimo na 18 razlike i već tada je bilo jasno da Bugari ne mogu do bodova u Zenici.

Treba reći i to da dalje iz grupe K na Svjetsko prvenstvo idu reprezentacije Francuske, Rusije i Češke, dok je naša reprezentacija grupnu fazu uavršila sa tri pobjede i devet poraza.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji je bio sjajni Edin Atić koji je ubacio čak 29 poena, dok je dobar bio i Aleksandar Lazić sa 19 ubačaja. Kod Bugara je najbolji bio Zhisto Zahariev sa 14 poena, a 12 je dodao Pavel Marinov.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

BiH: Atić 29, Čampara 15, Gegić 7, Halilović 8, Hasandić 2, Lazić 19, Sulejmanović 7, Kamenjaš, Sikiraš, Alibegović, Tomić, Zahiragić.

Bugarska: Dimitrov 5, Karamfilov 3, Minchev 3, Zahariev 16, Avramov 6, Kostov 5, Marinov 12, Petkov 3, Stoyanov 3, Yanev 11.

Top Komentari

bebi
Pa sad zapamtite Lazica kojeg uvijek precutite kad prekopirate tekstove o bh kosarkasima - da vidite kako momak igra u Olimpiji ne biste propustali nijednu tekmu
3 0
rajvosa46
Jeste li sigurni da je Atić imao 32 poena? Na Sport Klubu je pisalo 29.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije