Vedran Bosnić: Emotivna utakmica i veliko iskustvo za nas

Selektor nakon pobjede

Vedran Bosnić: Emotivna utakmica i veliko iskustvo za nas

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija BiH razbila je večeras u Zenici Bugarsku (87:67) u posljednjoj utakmici kvalifikacija za SP.

Odigrao je naš tim odličan meč i na kraju je potpuno zasluženo stigao do trijumfa.

Nakon meča na press konferenciji se obratio selektor Vedran Bosnić.

"Emotivna utakmica za sve nas. Igrali smo dobro u prethodnih utakmica, ali nismo uspjeli da dobijemo meč. Ovo je veliko iskustvo za sve nas i odajem priznanje igračima koji su dali maksimum"; rekao je Bosnić, te je dodao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Vrlo je gust raspored, išli smo u Češku, nismo mnogo trenirali, ali smo stvorili pozitivnu atmosferu između nas. Hvala igračima, saradnicima i svima koji su uz nas", istakao je Bosnić, uz dodatak.

"Ovi momci su igrali 100 dobrih minuta od 120. Oni prije ovog nisu imali ovakvo iskustvo i to nam je pomoglo da dobijemo ovu utakmicu. Nije mi problem da napravim ništa za ovu ekipu kada vidim da oni imaju želju da budu bolji. To je bit sporta i to je ono što nas čini sretnim", istakao je selektor Bosnić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi